OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ο Δήμαρχος Πειραιά στην 19η Έκθεση τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών: «Κρήτη- Η Μεγάλη Συνάντηση – Τοπικά προϊόντα και Γεύσεις Ελλάδας»

Ο Δήμαρχος Πειραιά επισκέφθηκε σήμερα την 19η Έκθεση τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών: «Κρήτη- Η Μεγάλη Συνάντηση – Τοπικά προϊόντα και Γεύσεις Ελλάδας», η οποία πραγματοποιείται στο παραλιακό μέτωπο της Ζέας έως στις 19 Ιουλίου.

Ο κ. Μώραλης περιηγήθηκε μαζί με τους Αντιδημάρχους κα Ανδριάνα Ζαρακέλη και κ.κ. Παναγιώτη Ρέππα, Δημήτρη Καρύδη και Γρηγόρη Καψοκόλη με τον διοργανωτή της έκθεσης κ. Νεκτάριο Σερμάκη στα περίπτερα και συνομίλησε με εκθέτες.

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα προϊόντα από τους τοπικούς παραγωγούς της Κρήτης, αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Παράλληλα με την έκθεση, το πρόγραμμα περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων με δεκάδες μουσικούς, χορευτές και πολιτιστικά δρώμενα.
Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 11 Ιουλίου και εκ μέρους του Δήμου Πειραιά χαιρετισμό απηύθυνε η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κα Ασπασία Αλιγιζάκη.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και του Ε.Ο.Τ., πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και διεξάγεται τηρώντας όλους τους υγειονομικούς κανόνες για την προστασία εκθετών και καταναλωτών από τον Covid 19.

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 10:00 -21:00.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι o Πειραιάς φιλοξενεί για μια ακόμη χρονιά την Έκθεση «Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση Τοπικά Προϊόντα και Γεύσεις Ελλάδας», σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης μας. Στη συνέχεια επεσήμανε πως πρόκειται για μια επιτυχημένη και άρτια διοργάνωση με υψηλή επισκεψιμότητα, προσθέτοντας: «Η ενδιαφέρουσα αυτή έκθεση δίνει τη δυνατότητα στους Πειραιώτες και στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου να γνωρίσουν τα κρητικά προϊόντα, αλλά και προϊόντα από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Σερμάκη για τη συνεργασία. Ο Πειραιάς και η Κρήτη έχουν διαχρονικά ισχυρούς δεσμούς και είμαστε ευτυχείς που φιλοξενούμε στην πόλη μας αυτή την έκθεση, η οποία προβάλλει τα κρητικά προϊόντα και αναδεικνύει την πλούσια κουλτούρα του νησιού. Καλή επιτυχία σε όσους συμμετέχουν», σημείωσε ο κ. Μώραλης.

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κα Ασπασία Αλιγιζάκη, σημείωσε στον χαιρετισμό της:

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που για άλλη μια φορά φιλοξενούμε αυτήν την πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση Κρητικών προϊόντων. Θέλουμε να δώσουμε σε όλους τους διοργανωτές και εκθέτες τα συγχαρητήριά μας, γιατί με αυτήν, αλλά και τις άλλες δράσεις τους μας φέρνουν κοντά όχι μόνο στην κρητική, μεσογειακή διατροφή, που είναι ιδιαίτερα επωφελής για την υγεία μας, αλλά και γιατί μας φέρνουν κοντά στα ήθη και στα έθιμά μας, στον πολιτισμό μας που πρέπει καθημερινά να διαφυλάττουμε. Ευχόμαστε του χρόνου να είμαστε όλοι υγιείς και σε μια ασφαλή κανονικότητα, χωρίς τον φόβο του κορωνοϊού, να επαναφιλοξενήσουμε αυτήν την πολύ σημαντική, όμορφη έκθεση».

Ο διοργανωτής της έκθεσης «Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση» κ. Νεκτάριος Σερμάκης δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Πειραιά για τη δυνατότητα που δίνει στους τοπικούς παραγωγούς της Κρήτης αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας να παρουσιάσουν τα μοναδικής ποιότητας, αγνά και υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντα τους, στους κατοίκους του Πειραιά και όχι μόνο. Μέχρι και τις 19 Ιουλίου, η καρδιά των τοπικών προϊόντων θα χτυπά δυνατά στο Πασαλιμάνι, σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία του Πειραιά».

Σχετικά Άρθρα

Παρέμβαση υπουργών για το έργο της γέφυρας “Μπελεγρίνο” ζητά ο δήμαρχος Ν. Πηλίου

otavoice

Δ.Νέας Ιωνίας: Συνεργασία Π. Μανούρη με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Θ. Ασκητή

otavoice

Συνεργασία Δ.Κουρέτα και Ν. Σακκά για το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων

otavoice

Ο θεσμός των ΤοΣΠΠα και η συμμετοχή των πολιτών ως μέσο για περιορισμό της παραβατικότητας στις γειτονιές

otavoice

Απαγόρευση αλιείας σε λίμνες, ποτάμια, από 1/4 στην ΠΕ Τρικάλων

otavoice

Ι. Καϊτεζίδης: «Έτοιμος ο δήμος μας για το νέο ΕΣΠΑ της ΠΚΜ»

otavoice