OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Νέοι αγωγοί ομβρίων σε οδόυς του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για την προστασία της πόλης από τα καιρικά φαινόμενα

Μια ακόμα παρέμβαση για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης ολοκλήρωσε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, κατασκευάζοντας ένα νέο αγωγό διαφυγής των όμβριων υδάτων στις οδούς Κολοκοτρώνη, Μακεδονίας και Αυγής. Ο νέος αγωγός έρχεται να συμπληρώσει το δίκτυο που ξεκίνησε να δημιουργείται πριν λίγα χρόνια, με ανάλογα έργα στην γειτονιά, για να ενισχύσει περαιτέρω την προστασία της περιοχής κατά την διάρκεια των έντονων βροχοπτώσεων, ειδικά σε ένα σημείο στο οποίο εδρεύει το συγκρότημα των 9ου και 10ου Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου από όπου περνάν καθημερινά δεκάδες παιδιών.

Είναι δε ακόμα ένα «πακέτο» αντιπλημμυρικών έργων, στην κατεύθυνση της προτεραιότητας που έχει δώσει η διοίκηση του Νίκου Μπάμπαλου ώστε να αποκτήσει το Ηράκλειο ολοκληρωμένο δίκτυο «ασπίδας» απέναντι στις φυσικές καταστροφές, μετά από εκείνα που έγιναν όλα τα προηγούμενα χρόνια στις περιοχές του κέντρου, των Ηπειρώτικων, στο Κάτω Ψαλίδι κ.α.

«Συνεχίζουμε να υπηρετούμε την στρατηγική που έχει η δημοτική μας αρχή για την θωράκιση του Δήμου από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία, ειδικά τα τελευταία χρόνια, γίνονται ολοένα και συχνότερα. Και ενώ για την κλιματική αλλαγή πρέπει να δράσουμε παγκόσμια, εμείς, ως εκπρόσωποι της πόλης, οφείλουμε να επέμβουμε τοπικά και να προστατεύσουμε το Ηράκλειο και τους κατοίκους του. Η εκστρατεία της αντιπλημμυρικής θωράκισης δεν σταματάει εδώ. Σύντομα θα βρεθούμε και σε άλλες γειτονιές για ανάλογες παρεμβάσεις», το σχόλιο του Ηλία Μοσχονά, εντεταλμένου δημοτικού σύμβουλου για τα Τεχνικά Έργα.

 

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice