OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διαδικτυακό σεμινάριο του Δήμου Νέας Ιωνίας και του ΕΟΠΠΕΠ

Με μεγάλη συμμετοχή ενδιαφερομένων πραγματοποιήθηκε το διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Δημιουργώ τη σταδιοδρομία μου» που διοργάνωσε ο Δήμος Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) για τους αποφοίτους Λυκείου (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ) της πόλης τη Δευτέρα (13/7) από τις 13:00-15:00.

Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κα. Δέσποινα Θωμαΐδου ανέφερε στον χαιρετισμό της μεταξύ άλλων:

«Είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος μας συνεργάζεται με τον ΕΟΠΠΕΠ που εδρεύει στην πόλη μας και ευελπιστώ να οικοδομήσουμε ακόμη περισσότερο αυτήν. Η σταδιοδρομία ήταν και παραμένει στοιχείο προσωπικής και επαγγελματικής ανέλιξης. ιδιαίτερα σε εσάς που αποφοιτήσατε από το Λύκειο και καλείστε να συμπληρώσετε το μηχανογραφικό σας απευθύνομαι. Τώρα είναι η ώρα της «επιλογής»! Έλεγε κάποιος «Η στιγμή της επιλογής είναι η στιγμή της αλήθειας. Είναι το σημείο στο οποίο δοκιμάζονται ο χαρακτήρας και οι ικανότητές μας». Σε αυτήν την πορεία δεν είστε μόνες / μόνοι! Κι εσύ που έχεις υψηλές επιδόσεις , κι εσύ που δεν είχες τις αναμενόμενες καλείσαι να επιλέξεις. Ίσως να χρειάζεσαι κάποια στήριξη! Γι αυτό είμαστε εδώ. Η εμπειρία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, οι κόποι, οι προσδοκίες είναι μοναδικά αγαθά. Τα όνειρά σας ακόμη περισσότερα. Κρατήστε τα όνειρα και παλέψτε για αυτά. Σας παρακαλώ πολύ ως Δήμαρχος. Θέλουμε δύναμη και προοπτική για την πόλη μας. Κι εσείς η νέα γενιά τις έχετε!».

Παρουσιάστηκαν οι εξής εισηγήσεις:

• Η νέα Ευρωπαϊκή πύλη Europass ως εργαλείο υποστήριξης της σταδιοδρομίας
Σταυρούλα Δουλάμη, Προϊσταμένη Τμήματος Επιστημονικής Στήριξης Στελεχών και Φορέων ΣυΕΠ του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., Υπεύθυνη Εθνικού Κέντρου Europass

• Τα Εργαλεία του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για τη διερεύνηση της προσωπικότητας και τη λήψη επαγγελματικών αποφάσεων
Σταυρούλα Τετραδάκου, Προϊσταμένη Τμήματος Ανάπτυξης Υπηρεσιών και Εργαλείων ΣυΕΠ του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., Υπεύθυνη Εθνικού Κέντρου Euroguidance.

• Πως σχεδιάζω τη σταδιοδρομία μου; Ποιους παράγοντες λαμβάνω υπόψη κατά τη λήψη εκπαιδευτικών και επαγγελματικών αποφάσεων;
Δημήτριος Γαϊτάνης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Ακολούθησε γόνιμος διαδραστικός διάλογος με τους εκλεκτούς εισηγητές και επαναβεβαιώθηκε η ανάγκη νέων δράσεων σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης στην πόλη μας τη νέα σχολική χρονιά.

  

Σχετικά Άρθρα

Ο θεσμός των ΤοΣΠΠα και η συμμετοχή των πολιτών ως μέσο για περιορισμό της παραβατικότητας στις γειτονιές

otavoice

Απαγόρευση αλιείας σε λίμνες, ποτάμια, από 1/4 στην ΠΕ Τρικάλων

otavoice

Ι. Καϊτεζίδης: «Έτοιμος ο δήμος μας για το νέο ΕΣΠΑ της ΠΚΜ»

otavoice

Συνεχίζονται οι πεζοπορικές διαδρομές του Δήμου Πλατανιά

otavoice

Τρεις προσλήψεις οκτάμηνης διάρκειας στον Δήμο Κιλκίς

otavoice

Υπογραφή Σύμβασης για πλήρη αναβάθμιση του Ψηφιακού ΚΕΠ Πρέβεζας

otavoice