OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Ξεκινούν τρία νέα αντιπλημμυρικά έργα σε Παλαμά, Μουζάκι και στον ορεινό όγκο της Π.Ε. Καρδίτσας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Τρείς νέες συμβάσεις για την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας περιοχών της Π.Ε. Καρδίτσας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα το επόμενο διάστημα ξεκινούν εργασίες συνολικού προϋπολογισμού 211.747 ευρώ για τον καθαρισμό ποταμών και συλλεκτήρων και την αποκατάσταση αντιπλημμυρικών έργων σε περιοχές των Δήμων Παλαμά και Μουζακίου καθώς και του υπόλοιπου ορεινού όγκου. Το πρόγραμμα καθαρισμού περιλαμβάνει εργασίες απομάκρυνσης φερτών, κλαδιών και διαφόρων προσχώσεων καθώς και άλλες εργασίες που κρίνονται απαραίτητες για την καλύτερη αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων και αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν στο παραπάνω δίκτυο.

«Προστατεύουμε τη ζωή και τις περιουσίες των κατοίκων σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, καθαρίζοντας ρέματα που έχουν πολλά χρόνια να καθαριστούν», τονίζει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Είναι έργα ουσίας με τα οποία ενισχύουμε ακόμη περισσότερο την αντιπλημμυρική «θωράκιση» των περιοχών αυτών, επενδύοντας στην πρόληψη, προστατεύοντας πολίτες-περιουσίες-υποδομές και την αποδοτική χρήση του νερού. Προστατεύουμε την βιοποικιλότητα και το φυσικό πλούτο της περιοχής και αντιμετωπίζουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης (green deal). Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καρδίτσας Κώστα Νούσιο, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις υπηρεσίες μας αποδεικνύουμε στην πράξη, η προστασία από πλημμυρικά φαινόμενα είναι πρώτη προτεραιότητα μας. Πάνω απ’ όλα είναι η ασφάλεια και η ανθρώπινη ζωή» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Σχετικά Άρθρα

Ο θεσμός των ΤοΣΠΠα και η συμμετοχή των πολιτών ως μέσο για περιορισμό της παραβατικότητας στις γειτονιές

otavoice

Απαγόρευση αλιείας σε λίμνες, ποτάμια, από 1/4 στην ΠΕ Τρικάλων

otavoice

Ι. Καϊτεζίδης: «Έτοιμος ο δήμος μας για το νέο ΕΣΠΑ της ΠΚΜ»

otavoice

Συνεχίζονται οι πεζοπορικές διαδρομές του Δήμου Πλατανιά

otavoice

Τρεις προσλήψεις οκτάμηνης διάρκειας στον Δήμο Κιλκίς

otavoice

Υπογραφή Σύμβασης για πλήρη αναβάθμιση του Ψηφιακού ΚΕΠ Πρέβεζας

otavoice