OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ηγείται έργου ενίσχυσης της καινοτομίας στον Αγροδιατροφικό τομέα

Διαδικτυακή Ενημέρωση Τύπου διοργανώθηκε, την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020, μέσω πλατφόρμας ZOOM από την Ένωση Εταιριών Dotsoft- Epsilon (εμπειρογνώμονες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για το έργο INNONETS) για την παρουσίαση του έργου με τίτλο «Καινοτόμα δίκτυα για τον αγροδιατροφικό τομέα» (Innovative Networks for the agrifood sector- InnoNets), που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδας-Ιταλίας 2014-2020 με Επικεφαλής Εταίρο την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Το έργο προτείνει τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη ενός δυναμικού διαπεριφερειακού συστήματος για την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών ως προς την αύξηση της καινοτομίας  προς τις επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα της διασυνοριακής περιοχής Ελλάδας- Ιταλίας και ειδικότερα τις Περιφέρειες Ιονίων Νήσων και Απουλίας.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δρ.Κωνσταντίνος Καποδίστριας, ο οποίοςαναφέρθηκε στη συμβολή του έργου στο τοπικό σύστημα καινοτομίας και στην προσδοκία ότι αυτό θα βοηθήσει την Περιφέρεια των Ιονίων Νήσων να βελτιώσει τη θέση της στην κατάταξη των καινοτόμων Περιφερειών, καθώς επίσης και στη σημασία του για τον τοπικό τομέα αγροδιατροφής.

Από την πλευρά του ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Νικόλαος Χειρδάρηςέκανε εκτεταμένη αναφορά στα τομεακά προβλήματα της αγροδιατροφής και στη σημασία του έργου INNONETS για τη μεταφορά καινοτομίας από την έρευνα στην επιχειρηματικότητα.

Στη συνέχεια, τα μέλη της ομάδας εμπειρογνωμόνων Μαρία ΓουναράΓεώργιος Αντωνίου και Δρ. Χρήστος Μιχαλόπουλος παρουσίασαν το έργο, τις δράσεις και τους στόχους του, καθώς και τα οφέλη για τις ΜμΕ από τη συμμετοχή τους σε αυτό. Ειδική αναφορά έγινε στα τρία Διασυνοριακά Θεματικά Εργαστήρια Μεταφοράς Γνώσης (CrossBorderThematicLivingLabs) σχετικά με τις «Βιώσιμες Πόλεις και Νησιά» , τα «Μηδενικά απορρίμματα τροφίμων» και τις «Καινοτόμες ΜΜΕ Αγροδιατροφής».

Παρουσιάστηκαν επίσης οι τέσσερις Ενημερωτικές Ημερίδες που θα διεξαχθούν στις 6 και 7 Ιούλιος 2020 μέσω της πλατφόρμας ZOOM και τα οκτώ (8) Εργαστήρια που θα υλοποιηθούν με τον ίδιο τρόπο μεταξύ 8 και 15 Ιουλίου 2020.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα:

Agenda_InnoNets_InfoDays_Corfu

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice