OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Επιτυχές το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων του Δήμου Μαραθώνος

Ως απόλυτα επιτυχημένο, κατά κοινή ομολογία, χαρακτηρίζεται το Φεστιβάλ Τοπικών Αγροτικών Προϊόντων που διεξήχθη για πρώτη φορά στον Δήμο Μαραθώνος και το οποίο σήμανε τη λήξη του, την Τρίτη 21 Ιουλίου 2020.

Το σήμα της έναρξης των δράσεων, είχε δοθεί την Παρασκευή 17 Ιουλίου όταν ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας εγκαινίασε το Φεστιβάλ, συγχαίροντας διοργανωτές και συμμετέχοντες, ευχαριστώντας παράλληλα, τους χορηγούς και όσους συνέβαλλαν στην υλοποίησή του.

Στα πλαίσια των εγκαινίων -όπου παρέστησαν βουλευτές, μέλη της Δημοτικής Αρχής και πλήθος κόσμου- ο Δήμαρχος Μαραθώνος απένειμε τιμητική πλακέτα στους κ.κ. Άγγελο και Βασίλη Ζαγάρη, η καινοτόμα επιχείρηση των οποίων στον Μαραθώνα, διακρίθηκε ως η καλύτερη για το 2020.

Κατά τη διάρκεια του πενθήμερου Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν δράσεις (γευσιγνωσία προϊόντων, διαγωνισμός παραδοσιακών συνταγών) ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο επιχειρηματικό κομμάτι, η συντριπτική πλειοψηφία των εκθετών – παραγωγών εμφανίζονται απολύτως ικανοποιημένοι, αφού όχι μόνο οι πωλήσεις πήγαν «ανέλπιστα καλά» όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν, αλλά και διαφήμισαν τα προϊόντα και τα καταστήματα (όποιοι διαθέτουν) σ’ ένα αγοραστικό κοινό, εκτός Δήμου, που δεν τους γνώριζε.

Στην πορεία κι εξέλιξη της διοργάνωσης εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από περισσότερους των είκοσι παραγωγών, που συμμετείχαν τελικά, γεγονός που καταδεικνύει ότι του χρόνου το Φεστιβάλ θα είναι πολύ πιο εντυπωσιακό.

Αναφορικά με την εν λόγω διοργάνωση, ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας ανέφερε τα εξής: «Όλα εξελίχθηκαν θαυμάσια! Το 1ο Φεστιβάλ Τοπικών Προϊόντων στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία! Δεν μου μένει παρά να συγχαρώ τον Αντιδήμαρχο Επιχειρηματικότητας κ. Ευάγγελο Κυπαρίσση, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαϊωάννου, καθώς επίσης και τη διευθύντρια της Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου μας, κα Ελευθερία Χατζηγαβριήλ, οι οποίοι είχαν την ιδέα και το γενικό πρόσταγμα. Να ευχαριστήσω για άλλη μία φορά, τους χορηγούς της εκδήλωσης, όπως την Εταιρία «Όμικρον» για τη διάθεση των περιπτέρων, αλλά και την Ενωση Εστιατόρων και Συναφών Αττικής, καθώς και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος για την ευγενική τους συμμετοχή και την άψογη συνεργασία.

Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, οι στόχοι που είχαμε θέσει για το Φεστιβάλ επιτεύχθηκαν στο ακέραιο! Και μιλάμε για την τόνωση κι ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, αλλά και τη δημιουργία συνθηκών εξωστρέφειας στον Δήμο μας. Είμαι σίγουρος ότι του χρόνου θα καταγραφεί ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία, τόσο σε οργανωτικό επίπεδο και συμμετοχή όσο και σ’ επισκεψιμότητα! Συνεχίζουμε…».

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice