OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Επικίνδυνος ιός για τομάτες και πιπεριές εντοπίστηκε στην Π.Ε. Κορινθίας

Με εξαιρετικά επείγουσα ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Κορινθίας, ενημερώνει για την εμφάνιση τoυ ιού της καστανής ρυτίδωσης των καρπών τομάτας, σε δείγμα καλλιέργειας τομάτας θερμοκηπίου.

Οπως σημειώνεται, ειδικότερα, ο ιός διαπιστώθηκε πρόσφατα (Σεπτέμβριος 2019) για πρώτη φορά στην Ελλάδα (Κρήτη) σε θερμοκηπιακή καλλιέργεια τομάτας και από τότε έχει εντοπιστεί και σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας. Πρόκειται για νεοφανή επιβλαβή οργανισμό καραντίνας εξαιρετικής επικινδυνότητας για τις καλλιέργειες της τομάτας (Solanum lycopersicum) και της πιπεριάς (Capsicum spp.).

Στην ανακοίνωση, την οποία μπορείτε να δείτε αναλυτικά στον σύνδεσμο, κάτω από το εν λόγω κείμενο, αναφέρονται τα συμπτώματα, καθώς και οι μέθοδοι προστασίας των καλλιεργειών.

Τονίζεται, τέλος, ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να ενημερώνουν άμεσα την ΔΑΟΚ στην περίπτωση που διαπιστωθούν ύποπτα συμπτώματα σε καλλιέργειες τομάτας ή πιπεριάς που προσομοιάζουν με αυτά που προκαλεί ο Ιός ToBRFV, στα τηλέφωνα της υπηρεσίας (274 13 63332, 274 13 63330).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΑΟΚ Κορινθίας αναφέρει τα εξής:

Ανακοίνωση της ΔΑΟΚ Κορινθίας

Σχετικά Άρθρα

ΠΣτΕ: Ξεκινά έργο προστασίας της παράκτιας ζώνης Πλατάνας Κύμης

otavoice

Γ.Μυλωνάκης για Ν.Ο.Κ: «Θα χειριστούμε το θέμα με υπευθυνότητα και σεβασμό στους Νόμους»

otavoice

Δ.Σύρου-Ερμούπολης: Ολοκληρώθηκε η εβδομάδα “Δ.Βικέλας”

otavoice

Άρης Παναγιωτόπουλος: «Ιερό καθήκον για εμάς η Αρχαία Ολυμπία!»

otavoice

Δ.Ν.Ιωνίας: Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μ. Θεοδωράκη «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού»

otavoice

Ο Δήμος Κατερίνης τίμησε την παγκόσμια ημέρα Ρομά

otavoice