Επίδειξη καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) από τον Δήμο Μεσσήνης

Με πρωτοβουλία του Δήμου Μεσσήνης και τη συνεργασία της εθελοντικής ομάδας BLS (Basic Life Support) που τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 21 Ιουλίου 2020, επίδειξη καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης με τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.

Την επίδειξη που έγινε  στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου Μεσσήνης, παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Αθανασόπουλου και του αντιδημάρχου Αθλητισμού Μπάμπη Μακρή, έκανε η πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια της ΚΑΡΠΑ και μέλος της Ομάδας BLS Μαρία Μαλλιαρού, ενώ παράλληλα έδειξε πώς γίνεται η τοποθέτηση θύματος σε θέση ανάνηψης και η παροχή βοήθειας σε θύμα από πνιγμονή από ξένο σώμα.

Στην αίθουσα παραβρέθηκαν για να παρακολουθήσουν την επίδειξη εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων που προπονούνται και αγωνίζονται στο Δημοτικό Στάδιο και το Κλειστό Γυμναστήριο της Μεσσήνης όπου θα τοποθετηθούν οι απινιδωτές. Ειδικότερα συμμετείχαν εκπρόσωποι του Γ.Π.Σ. Παμίσου, του Ολυμπιακού Ανάληψης, του ΑΟΜ μπάσκετ, του Ομίλου Αντισφαίρισης Μεσσήνης, του Συλλόγου Αθλουμένων Μεσσήνης (ΣΑΜ) καθώς και νοσηλεύτριες της δομής «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ο Δήμαρχος τόνισε πως μέσω αυτής της ενημέρωσης δίνεται η δυνατότητα στους εκπροσώπους των αθλητικών σωματείων να χρησιμοποιήσουν τους απινιδωτές (δωρεά του επιχειρηματία Παναγιώτη Καρύγιαννη) αν παραστεί ανάγκη, προκειμένου να σώσουν ζωές.

Όταν δε, οι συνθήκες λόγω covid-19  το επιτρέψουν, θα πραγματοποιηθεί σχετικό σεμινάριο για την ορθή χρήση των απινιδωτών.

 
Σχολιάστε