OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

ΠΙΝ: Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η Ι.Μ. Παναγιάς Οδηγήτριας στην Απόλπαινα Λευκάδας

Την απόφαση ένταξης του έργου «Στερέωση και αποκατάσταση του καθολικού της Ιεράς Μονής Παναγίας Οδηγήτριας στην Απόλπαινα Λευκάδας» με Κωδικό ΟΠΣ 5052037 και προϋπολογισμό 550.000 ευρώ, στο περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020» (ΕΣΠΑ), υπέγραψε την Τρίτη (7/7) η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

 «Η Ιερά Μονή της Παναγίας Οδηγήτριας αποτελεί ένα εξαιρετικής σημασίας μνημείο, καθώς πρόκειται για το παλαιότερο γνωστό χρονολογημένο χριστιανικό σύνολο στη Λευκάδα. Σήμερα, με την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων, γίνεται το πρώτο σημαντικό βήμα για την αποκατάστασή του και την ανάδειξή του, όπως του αρμόζει, ώστε να μπορούν να το χαρούν οι Λευκαδίτες και οι επισκέπτες» ανέφερε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Το έργο αφορά στις εργασίες στερέωσης και αποκατάστασης του καθολικού της Ι.Μ. και του περιβόλου του (στέγες, επιχρίσματα, τοιχοποιίες, λιθόστρωτα, κλπ.), εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης σε τοιχογραφίες, τέμπλο, στασίδια, κλπ., αλλά και ενέργειες ανάδειξης του μνημείου και αύξησης της επισκεψιμότητάς του, όπως διαμόρφωση πρόσβασης, τοποθέτηση ενημερωτική πινακίδα και με στοιχεία Braille για τυφλούς, και παραγωγή δίγλωσσου ενημερωτικού εντύπου.

Σχετικά Άρθρα

Παρέμβαση υπουργών για το έργο της γέφυρας “Μπελεγρίνο” ζητά ο δήμαρχος Ν. Πηλίου

otavoice

Δ.Νέας Ιωνίας: Συνεργασία Π. Μανούρη με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Θ. Ασκητή

otavoice

Συνεργασία Δ.Κουρέτα και Ν. Σακκά για το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων

otavoice

Ο θεσμός των ΤοΣΠΠα και η συμμετοχή των πολιτών ως μέσο για περιορισμό της παραβατικότητας στις γειτονιές

otavoice

Απαγόρευση αλιείας σε λίμνες, ποτάμια, από 1/4 στην ΠΕ Τρικάλων

otavoice

Ι. Καϊτεζίδης: «Έτοιμος ο δήμος μας για το νέο ΕΣΠΑ της ΠΚΜ»

otavoice