Εξπρές Σάμινα: Συνάντηση του Δημάρχου Πάρου με τον υπουργό Ναυτιλίας για τη διαρροή καυσίμου

Άμεση συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, θα έχει ο δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, λόγω της πρόσφατης διαρροής καυσίμου από το κουφάρι του ναυαγισμένου προ 20ετίας πλοίου Εξπρές Σάμινα, στις Πόρτες της Πάρου, σύμφωνα με το parianostypos.gr.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η συνάντηση θα γίνει στην Αθήνα σήμερα (6/7) και στόχος είναι η εξεύρεση άμεσης λύσης στα προβλήματα που έχουν προκληθεί από το ναυάγιο.

Πρωταρχικός σκοπός της συνάντησης είναι η αναγκαία άμεση ενέργεια της απάντλησης του καυσίμου του ναυαγισμένου πλοίου αλλά και η ανέλκυσή του σε σύντομο χρονικό ορίζοντα.

Σημειώνεται πως έχει ήδη καταρτιστεί από τον δήμο Πάρου ολοκληρωμένο, ακριβές σχέδιο για την εξεύρεση των πόρων αλλά και την όλη διαδικασία ανέλκυσης του πλοίου, το οποίο και θα παρουσιαστεί στον υπουργό κατά τη συνάντηση.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως έπειτα από πρόσφατη ποιοτική ανάλυση των θαλάσσιων υδάτων στην περιοχή του κόλπου της Παροικίας, πιστοποιήθηκε η καθαρότητα και η καταλληλότητά τους για κολύμβηση σε όλες τις περιοχές που βρέχονται από τον κόλπο. Ήδη στην περιοχή του ναυαγίου, βρίσκονται 3 αντιρρυπαντικά σκάφη, ένα μεγάλο σκάφος του Λιμενικού και ένα φουσκωτό και έχει επίσης τοποθετηθεί φράχτης αντιρρύπανσης.

Πηγή: parianostypos.gr
Σχολιάστε