Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας: Μία βραδιά μνήμης και τιμής στο Π.Π.Ι.Ε.Δ.

Μία βραδιά μνήμης και τιμής στον ήρωα Σπύρο Κοντούλη, διοργανώθηκε την Δευτέρα (20/7) στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς στη Νέα Φιλαδέλφεια, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Σπύρου Τζόκα (π. Δήμαρχος Καισαριανής και π. Αντιπεριφερειάρχης Αττικής) «Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ».

Η «ΚΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ» είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα για την συγκλονιστική ιστορία του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ και της Εθνικής Ελλάδος Σπύρου Κοντούλη που εκτελέστηκε από τους Ναζίτο 1944 σε ηλικία 29 ετών.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος, η Αντιπρόεδρος της Λέσχης Πολιτισμού και Ιστορίας της ΑΕΚ Χριστίνα Σούκερη και ο Πρόεδρος της ερασιτεχνικής ΑΕΚ και Β’ Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Αλέξης Αλεξίου.

Για το βιβλίο μίλησαν οι παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές της θρυλικής ομάδας της ΑΕΚ του 1968Χρήστος Ζούπας και Στέλιος Βασιλειάδης καθώς και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Στέλιος Σεραφείδης.

Αποσπάσματα διάβασε ο ηθοποιός Νίκος Βερλέκης, ενώ τραγούδησαν οι Δημήτρης Κοντογιάννης και Τάκης Κωνσταντακόπουλος.

Την παρουσίαση συντόνισε ο δημοσιογράφος – διευθυντής σύνταξης της Ώρας των Σπορ Πάνος Λούπος.

Την όμορφη αυτή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Βόρειο Τομέα ΑθηνώνΔημήτρης Καιρίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Πρωτούλης, η π. βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας δημοτικός σύμβουλος Νίκος Σερετάκης, ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Κουτσάκης, ο αντιπρόεδρος του Π.Π.Ι.Ε.Δ. και δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Κοπελούσος, ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Ζαχαριάδης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Χαλκηδόνας Ηλίας Γκρίντζαλης, η κοινοτική σύμβουλος Νέας Φιλαδέλφειας ΑγγελικήΣουρτζή, η κοινοτική σύμβουλος Νέας Χαλκηδόνας Χαρά Δαρσακλή,ο πρόεδρος της ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚΣταμάτης Παπασταμάτης, ο διευθυντής επικοινωνίας της ΚΑΕ ΑΕΚ Γιώργος Νικολάου, ο παίκτης της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚΔημήτρης Μαυροειδής, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ Μιχάλης Σιμιγδαλάς, Ηλίας Ατματσίδης και Τάκης Καραγκιοζόπουλος, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Σμ. Γιάννης Γεωργαράς, ο π. αθλητής του στίβου Κώστας Τζίβας καθώς και αρκετοί συμπολίτες μας.

Στην εκδήλωση τηρήθηκαν οι απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων.

 
Σχολιάστε