OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Καρδίτσας: Μεγάλη η ζημιά στο αγρόκτημα του Προδρόμου από έντονη χαλαζόπτωση

Στο αγρόκτημα του Προδρόμου βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Αγροτικής Οικονομίας κ. Δημ. Κουφόπουλο. Στόχος της επίσκεψης ήταν να γίνει αυτοψία στις ζημιές που προκάλεσε το ξαφνικό μπουρίνι που χτύπησε τις πρώτες απογευματινές ώρες της Κυριακής περίπου τρεις χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών.

Στην επίσκεψη το Δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο συνόδευσαν ο πρόεδρος της Τ.Κ. κ. Π. Κωστόπουλος και ο τοπ. σύμβουλος Κ. Χάρμπας. Ο Δήμαρχος διαπίστωσε το μέγεθος της ζημιάς που στις περισσότερες καλλιέργειες είναι πολύ μεγάλες. Ειδικότερα χτυπήθηκαν από το χαλάζι καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού και μποστάνια.

Ο Δήμος Καρδίτσας ήδη έχει κάνει τη σχετική αναγγελία προς τον ΕΛΓΑ. Παράλληλα λίγο πριν το μεσημέρι οι εκτιμητές βρέθηκαν στην πληγείσα περιοχή και διαπίστωσαν το μέγεθος της καταστροφής.

Ο δήμαρχος

«Δυστυχώς οι αγρότες μας υπέστησαν μεγάλη ζημιά. Όπως διαπιστώσαμε οι καλλιέργειες καταστράφηκαν από το χαλάζι. Οι παραγωγοί δεν μπορούν να κάνουν τίποτα αφού μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας είδαν τον κόπο τους να χάνεται. Ήδη μίλησα με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Νίκο Δούκα, του εξήγησα την κατάσταση και του ζήτησα να επιληφθεί το θέματος. Με διαβεβαίωσε ότι θα γίνει το καλύτερο. Μετά την δική μας αναγγελία στον ΕΛΓΑ αναμένουμε να ολοκληρωθούν άμεσα οι εκτιμήσεις από τους γεωπόνους της υπηρεσίας. Αν και φυσικά από τη ζημιά κανείς δεν μπορεί να βγάλει κέρδος, ωστόσο κινούμαστε γρήγορα ώστε  τουλάχιστον να εισπράξουν έγκαιρα οι αγρότες μας την αποζημίωση που δικαιούνται και έτσι να περιορίσουν τις εισοδηματικές απώλειες» δήλωσε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος.  Να σημειωθεί ότι στην επίσκεψη συμμετείχε και ο εκπρόσωπος του συμπολίτη υπουργού Δικαιοσύνης Κων/νου Τσιάρα, κ. Χρήστος Ζιώγας.

Σχετικά Άρθρα

Στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, ο δήμαρχος Γορτυνίας Στ. Κούλης

otavoice

ΠΣτΕ: Ξεκινά έργο προστασίας της παράκτιας ζώνης Πλατάνας Κύμης

otavoice

Γ.Μυλωνάκης για Ν.Ο.Κ: «Θα χειριστούμε το θέμα με υπευθυνότητα και σεβασμό στους Νόμους»

otavoice

Δ.Σύρου-Ερμούπολης: Ολοκληρώθηκε η εβδομάδα “Δ.Βικέλας”

otavoice

Άρης Παναγιωτόπουλος: «Ιερό καθήκον για εμάς η Αρχαία Ολυμπία!»

otavoice

Δ.Ν.Ιωνίας: Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μ. Θεοδωράκη «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού»

otavoice