OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Απονομή τιμητικού βραβείου από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου στον Μαρουσιώτη διεθνούς φήμης μουσικό παραγωγό Αναστάσιο Αντωνίου “HiProfile”

Αμπατζόγλου: «Βραβεύουμε τους ανθρώπους που δημιουργούν θετικά πρότυπα για την κοινωνία μας»

 

Τιμητικό βραβείο απένειμε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου στον Μαρουσιώτη διεθνούς φήμης μουσικό παραγωγό Αναστάσιο (Τάσο) Αντωνίουγνωστό με το όνομα HiProfile”,κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ) στην αίθουσα του Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου, παρουσία φίλων και συγγενών του καλλιτέχνη.

O HiProfile (Αναστάσιος Αντωνίου) είναι Έλληνας και Μαρουσιώτης  – διεθνούς φήμης – μουσικός παραγωγός ηλεκτρονικής μουσικής με πολλές διακρίσεις παγκοσμίως. Γεννήθηκε στο Μαρούσι και τελείωσε το 5ο Λύκειο Αμαρουσίου. Έπαιξε basket στα Ανάβρυτα Αμαρουσίου και στον ΓΣΑ με εξαιρετικές επιδόσεις, αφού θεωρήθηκε από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γενιάς του με παρουσίες και στις μικρές εθνικές, όμως ένας σοβαρός τραυματισμός τον ανάγκασε να σταματήσει τον αθλητισμό.Ενεργός στην trance μουσική από το 2002, ο HiProfile είναι ιδρυτής του ProGREECEveTranceMusic και του Official TranceFamilyGreece. Ουσιαστικά, έχει δημιουργήσει ένα δικό του κίνημα trance μουσικής το οποίο έχει βοηθήσει πολλούς νέους παραγωγούς στο ξεκίνημα τους.

Πρόσφατα βραβεύτηκε από την  UNESCO  «για τη συμβολή του  στην μουσική κληρονομιά του τόπου αλλά και για  τη συμβολή του στην παγκόσμια μουσική στο πλαίσιο της διάδοσης και ανταλλαγής της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς».Στα τέλη Απριλίου, κυκλοφόρησε τη νέα του «δουλειά» μέσα από τη δισκογραφική εταιρεία FM RECORDS: τη σύγχρονη electronictrance εκδοχή του «Δακρυσμένα μάτια» του Μίκη Θεοδωράκη, το «WeepingEyes» αποσπώντας τα συγχαρητήρια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.  Έχει περισσότερες από 19 εκατομμύρια προβολές στο Youtube, στο Soundcloud και στο Spotify, με τρία singles του να βρίσκονται στη πρώτη θέση στο BeatportCharts αλλά και εννέα singles στο Beatport Top 10, ενώ έχει  συμμετάσχει  σε φεστιβάλ της Ευρώπης, του Μεξικό, της Βραζιλίας, της Ινδίας και της Αυστραλίας Αργεντινή, Βραζιλία, Γερμανία, Μεξικό, Σουηδία, Ιταλία, Δανία, Γαλλία, Σερβία, Ισραήλ, Σουηδία, Ουγγαρία, Αυστρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου κατά τη διάρκεια απονομής του τιμητικού βραβείου του  μεταξύ άλλων τόνισε: «Απόψε βραβεύουμε τον Μαρουσιώτη συμπολίτη μας που με την τεχνοτροπία του καταφέρνει να ξεσηκώνει χιλιάδες κόσμου στα στάδια όλου του κόσμου, αλλά και να προσελκύει εκατομμύρια ακολούθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όμως βραβεύουμε και τον άνθρωπο που με σεμνότητα αντιμετωπίζει όλη αυτή τη φήμη και με τη στάση του δημιουργεί θετικά πρότυπα για την Ελληνική και την Μαρουσιώτικη κοινωνία. Ο Δήμος μας προσκαλεί τον Τάσο Αντωνίου και όταν φυσικά το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, για από κοινού συνδιοργάνωσηφεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής που θα επιτρέψουν στο Μαρούσι να γίνει πόλος εξωστρέφειας και γνωριμίας και με διαφορετικά είδη μουσικής».

Από τη δική του πλευρά ο Τάσος Αντωνίου δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος για αυτή την τιμητική βράβευση από τον Δήμαρχο, δεδομένης της αγάπης του για το Μαρούσι και υποσχέθηκε πως θα είναι παρών στην προσπάθεια ανάδειξης της τέχνης του μέσα από τους πολιτιστικούς φορείς του Δήμου.

Παρόντες στην εκδήλωση τιμητικής βράβευσης ήταν ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Πολιτισμού Γιάννης Νικολαράκος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νίκος Πέππας, ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης, η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Βουρλάκη και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Ιωαννίδης ο οποίος και προλόγισε τον Τάσο Αντωνίου.

Σχετικά Άρθρα

Η Αθήνα ιδρύει Ενεργειακή Κοινότητα- Χ. Δούκας: «Μέχρι το 2030 θέλουμε να παράγουμε καθαρή ενέργεια»

otavoice

Δ.Μαλεβιζίου: Τελετή τιμής και μνήμης για τους 62 Μάρτυρες

otavoice

Eνημέρωση για τους δασικούς χάρτες στον Δήμο Πεντέλης

otavoice

Ομόφωνο ψήφισμα του Δ.Σ. Κιλκίς υπέρ των εργαζομένων της Fieratex και της Sonoco

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Β. Κυνουρίας με μαθητές του Γενικού Λυκείου Άστρους

otavoice

Αθλητικές δράσεις με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

otavoice