Τρία ακόμα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής συνδέονται δωρεάν με φυσικό αέριο

Ακόμα τρία σχολεία της πόλης συνδέονται με το δίκτυο φυσικού αερίου βάσει της συμφωνίας που έχει πετύχει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής με την Εταιρία Διανομής Αερίου για την σταδιακή, δωρεάν σύνδεση όλων των σχολικών και των δημοτικών κτιρίων. Αυτή τη φορά πρόκειται για το 4ο Γυμνάσιο, το 4ο Λύκειο και το Ειδικό Σχολείο, τα οποία μπαίνουν και αυτά στη λίστα ανάμεσα σε εκείνα που έχουν ήδη ενταχθεί στο δίκτυο. Ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, υπέγραψε την σχετική σύμβαση με την Εταιρία για να προχωρήσουν στο επόμενο διάστημα τα έργα προέκτασης του φυσικού αερίου και, ακολούθως, η σύνδεση των σχολείων μέσα στο επόμενο σχολικό έτος.

Με αυτόν τον τρόπο τα σχολεία της πόλης και τα κτίρια του Δήμου, όταν πλέον επιτευχθεί ο στόχος και συνδεθούν όλα στο δίκτυο, θα μπορούν να θερμαίνονται αποδοτικότερα, οικονομικότερα και με φιλικότερο αποτύπωμα για το περιβάλλον.

Παράλληλα, με την επέκταση του φυσικού αερίου, και οι κάτοικοι μεγαλύτερου πια κομματιού της πόλης θα έχουν στην διάθεσή τους περισσότερες επιλογές για τον τρόπο θέρμανσης των χώρων τους.

«Διεκδικήσαμε και πετύχαμε να συνδέσουμε δωρεάν όλα τα κτίρια του Δήμου μας με το φυσικό αέριο, για να κάνουμε οικονομία στο δημοτικό χρήμα, για να χρησιμοποιούμε ενέργεια φιλικότερη στο περιβάλλον. Ειδικά για τα σχολεία μας, για τα παιδιά μας στόχος είναι να παρέχουμε καλύτερες συνθήκες, πιο ζεστές αίθουσες μεταφορικά πλέον και κυριολεκτικά», το σχόλιο του Νίκου Μπάμπαλου.
Σχολιάστε