OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Συνεργασία Δημάρχου Ρεθύμνου με τη διοίκηση του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

Η υποστήριξη της εύρυθμης λειτουργίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου αποτέλεσε αντικείμενο μιας ευρείας και γόνιμης συνεργασίας στην οποία προήδρευσε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν από πλευράς Ελ. Μεσογειακού Παν/μίου ο Αντιπρύτανης Υποδομών κ. Θρασύβουλος Μανιός, ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων κ. Νεκτάριος Παπαδογιάννης, ο Διευθυντής και Προϊστάμενοι Τμημάτων του Πανεπιστημίου ενώ από το Δήμο Ρεθύμνης συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Άγγελος Μαλάς, η Διευθύντρια, Προϊσταμένες και στελέχη της Υπηρεσίας Δόμησης (Πολεοδομία) και στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας ΔΡ.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκαν εκτενώς και συμφωνήθηκε το πλαίσιο των κοινών ενεργειών που θα γίνουν συντονισμένα, προκειμένου να ανακαινιστούν οι υφιστάμενες κτιριακές υποδομές του Μεσογειακού Πανεπιστημίου στα Περιβόλια, στις οποίες, ως γνωστόν φιλοξενείται η λειτουργία του Τμήματος Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής .

Στη συνέχεια , διερευνήθηκαν οι δυνατότητες εξεύρεσης χρηματοδοτικών πηγών προκειμένου να ανεγερθούν νέες Σχολές διαδικασία που προϋποθέτει πλήθος μελετών, αδειοδοτήσεων και υψηλό κόστος κατασκευής για να εξυπηρετούνται αξιοπρεπώς και επαρκώς οι λειτουργικές τους ανάγκες και οι ανάγκες φοιτούντων, εργαζομένων κι επιστημονικού προσωπικού.

Και οι δύο φορείς πάντως, είναι σταθερά προσηλωμένοι στην αξιοποίηση των διαθέσιμων χώρων στην περιοχή του Γάλλου για την ενίσχυση της Παιδείας όπου ο Δήμος Ρεθύμνης σχεδιάζει τη δημιουργία σύγχρονων κτιριακών υποδομών για τη στέγαση των Πειραματικών Σχολείων του Π.Κ. και του Μουσικού Γυμνασίου ενώ ο Ελληνικό Μεσογειακό πανεπιστήμιο επιδιώκει τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών για τη σωστή λειτουργία και την ενίσχυση των Τμημάτων και Σχολών του στο Ρέθυμνο.

Αποτέλεσε μάλιστα κοινή διαπίστωση των συμμετεχόντων στη σύσκεψη ότι το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ρεθύμνου και το Τμήμα Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. μπορούν να συλλειτουργήσουν και να συνεργαστούν εποικοδομητικά και αποτελεσματικά.
Συμφωνήθηκε η συνεργασία των δύο φορέων να συνεχίσει να είναι σταθερή και αποτελεσματική προς όφελος της εκπαίδευσης, των φοιτητών και των μαθητών και εν τέλει του συνόλου της κοινωνίας του Ρεθύμνου και του νησιού μας.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice