Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αττικής με διευθυντές δημοτικών και νηπιαγωγείων

Νίκος Μπάμπαλος: «Δεν σταματάμε να εργαζόμαστε για την ασφάλεια των παιδιών»

Χωρίς προβλήματα, ομαλά όπως ξεκίνησαν, συνεχίζεται η λειτουργία των σχολείων στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής όπως από κοινού διαπιστώνουν δημοτική αρχή και εκπαιδευτική κοινότητα, κάτι που διατυπώθηκε στην σύσκεψη την οποία κάλεσε ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, διαδοχικά με τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων του Ηρακλείου. Δύο εβδομάδες, σχεδόν, μετά την επανεκκίνηση των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και δύο εβδομάδες πριν τη λήξη αυτής της περιπετειώδους σχολικής χρονιάς, τα παιδιά συνεχίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό να παρακολουθούν τα μαθήματα – όπως πιστοποιούν οι εκπαιδευτικοί η συμμετοχήξεπερνάει το 90% – αφού έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα προστασίας τόσο από τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου, όσο και από τις διευθύνσεις και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων.

Οι τάξεις έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα για να υπάρχουν οι αποστάσεις ανάμεσα στους μαθητές, ανεφοδιάζονται συνεχώς με αντισηπτικά, γίνεται θερμομέτρηση των παιδιών κατά την είσοδο ενώ η δημοτική αρχή έχει εντατικοποιήσει το πρόγραμμα καθαρισμού των σχολικών κτιρίων.

Στόχος όλων, να ολοκληρωθεί εξίσου ομαλά η περίοδος ώστε Δήμος και εκπαιδευτικοί, παραμένοντας σε συνεργασία και διαρκή επαφή, να σχεδιάσουν την, όπως φαίνεται, εκ νέου απαιτητική καινούργια σχολική χρονιά που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

«Στη μέση, περίπου, αυτής της ιδιόμορφης τελικής ευθείας για την ολοκλήρωση του σχολικού έτους στην πόλη μας, θελήσαμε να κάνουμε τον απολογισμό της έως τώρα πορείας από την ημέρα της επανεκκίνησης των σχολείων, να καταγράψουμε τυχόν προβλήματα και ανάγκες και να εξετάσουμε την πορεία έως το τέλος του μήνα που θα κλείσουν για το καλοκαίρι τα σχολεία. Χαίρομαι που το σχέδιο το οποίο καταρτίσαμε και εφαρμόζουμε σε αγαστή συνεργασία με τις διευθύνσεις των σχολείων δουλεύει, κάτι που αποδεικνύεται και από τη μεγάλη συμμετοχή των παιδιών στα μαθήματα, συμμετοχή που αγγίζει το απόλυτο. Τα παιδιάκαι η ασφάλεια της υγείας τους είναι η απόλυτη προτεραιότητα, για αυτό και δεν θα σταματήσουμε να εργαζόμαστε για τα σχολεία μας και τη λειτουργία τους», το σχόλιο του Νίκου Μπάμπαλου.
Σχολιάστε