OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με τον Πρόεδρο Πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων ΥΠΕΧΩΔΕ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εργαζομένων ΠΟΣΕ-ΥΠΕΧΩΔΕ Μπάμπη Θεοδοσιάδη είχε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Στην συνάντηση στην Περιφέρεια ο κ. Θεοδοσιάδης ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο και τους εργαζόμενους, δίδοντας έμφαση στο φημολογούμενο-όπως είπε-κλείσιμο από την κυβέρνηση των αποκεντρωμένων  Ειδικών Υπηρεσιών Δημοσίων Έργων (Ε.Υ.Δ.Ε) με προπομπό την Ε.Υ.Δ.Ε Κρήτης και Δωδεκανήσου. Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων στο ΥΠΕΧΩΔΕ εξέφρασε στον Περιφερειάρχη την εμπιστοσύνη του στις Ε.Υ.Δ.Ε και στις Περιφέρειες  στην υλοποίηση μελετών, κατασκευών όλων των μεγάλων δημοσίων έργων, αλλά και την αντίδραση του, όπως και όλων των εργαζομένων του κλάδου στην φημολογούμενη κατάργηση της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Κρήτης και Δωδεκανήσου.

Πρόεδρος Μ. Θεοδοσιάδης:. Έχουμε εμπιστοσύνη στην Περιφέρεια και στην ΕΥΔΕ για την υλοποίηση των μεγάλων έργων 

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος στον Περιφερειάρχη αλλά  και σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση: «Οι αποκεντρωμένες ειδικές υπηρεσίες δημοσίων έργων (Ε.Υ.Δ.Ε) και οι Περιφέρειες πρέπει να είναι οι φορείς υλοποίησης, ελέγχου αλλά και οι εγγυητές της νομιμότητας και διαφάνειας της κατασκευή όλων των μεγάλων και υψηλής τεχνογνωσίας δημοσίων έργων και όχι να μεθοδεύεται το κλείσιμο τους, φέρνοντας Ανώνυμες Εταιρίες που δεν υπόκεινται σε δημοσιολογιστικό έλεγχο, αρχής γενομένης όπως φημολογείται στην κατάργηση της Ε.Υ.Δ.Ε Κρήτης και Δωδεκανήσου».

Ο κ. Θεοδοσιάδης ευχαρίστησε τον  κ. Αρναουτάκη για την συνάντηση και συνεργασία, επισημαίνοντας στις δηλώσεις του το θετικό έργο που γίνεται, ενώ επίσης  ανέφερε ότι, για την ενίσχυση του αγώνα στην   αποτροπή της φημολογούμενης κατάργησης της ΕΥΔΕ  Κρήτης -Δωδεκανήσου είχε συναντήσεις στην Κρήτη με Βουλευτές, στελέχη υπηρεσιών και άλλους θεσμικούς εκπροσώπους.

Στ. Αρναουτάκης: Να υπάρχει ο δημόσιος χαρακτήρας στην υλοποίηση των μεγάλων εργων και οι Περιφέρειες να έχουν λόγο και ρόλο.

Απέ την πλευρά του ο κ. Αρναουτάκης, ευχαρίστησε τον κ Θεοδοσιάδη για την ενημέρωση εκφράζοντας παράλληλα την κοινή, σύμφωνη θέση, να υπάρχει ο δημόσιος χαρακτήρα στα μεγάλα έργα μέσω της ΕΥΔΕ και κυρίως της Περιφέρειας. «πάγια  θέση μας που εξ αρχής εκφράζουμε συνεχώς ήταν και είναι να έχουμε  ως Περιφέρεια  λόγο και ρόλο στα εκτελούμενα μεγάλα έργα στο νησί μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης, προσθέτοντας «Δεν νοείται, είναι  λάθος  να γίνονται έργα στο τόπο μας και να είναι η Περιφέρεια, η τοπική διοίκηση εκτός και ο έλεγχος να ασκείται απέ την Αθήνα όπως  συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις».

Εμεις, όλοι οι εργαζόμενοι ,όπως πρόσθεσε σε δηλώσεις του  ο κ Θεοδοσιάδης , «ενώνουμε δυνάμεις με την Περιφέρεια Κρήτης, τους φορείς ,τις άλλες Περιφέρειες, με Βουλευτές για την αποτροπή του όποιου σχεδίου κλεισίματος των ΕΥΔΕ που μια τέτοια εξέλιξη θα επιφέρει προβλήματα στην υλοποίηση των έργων, διαφάνεια, επάρκεια, χάνεται ο δημόσιος χαρακτήρας και επίσης δημιουργείται μεγάλη ανασφάλεια στις εργασιακές σχέσεις του προσωπικού».

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο  Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας επεσήμανε ότι, απεύχεται οι φήμες να γίνουν πραγματικότητα, διαφορετικά ο αγώνας αντίδρασης του κλάδου ξεκινά Πανελλαδικά απέ την Κρήτη, καθώς -όπως είπε-υπάρχει κακό προηγούμενο «αφού το 2014 κατήργησαν τις ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ και ΕΥΔΕ-Αποσελέμη ενώ επανασυστάθηκε με Κυβερνητική απόφαση μετά απo πρόταση της ομοσπονδίας  το 2017 η ΕΥΔΕ Κρήτης και Δωδεκανήσου και ότι τώρα και πάλι μεθοδεύεται η κατάργηση της.»

Σχετικά Άρθρα

Ο θεσμός των ΤοΣΠΠα και η συμμετοχή των πολιτών ως μέσο για περιορισμό της παραβατικότητας στις γειτονιές

otavoice

Απαγόρευση αλιείας σε λίμνες, ποτάμια, από 1/4 στην ΠΕ Τρικάλων

otavoice

Ι. Καϊτεζίδης: «Έτοιμος ο δήμος μας για το νέο ΕΣΠΑ της ΠΚΜ»

otavoice

Συνεχίζονται οι πεζοπορικές διαδρομές του Δήμου Πλατανιά

otavoice

Τρεις προσλήψεις οκτάμηνης διάρκειας στον Δήμο Κιλκίς

otavoice

Υπογραφή Σύμβασης για πλήρη αναβάθμιση του Ψηφιακού ΚΕΠ Πρέβεζας

otavoice