OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Σε τηλεδιάσκεψη για την Αποχέτευση της Ανατολικής Αττικής συμμετείχε ο Δήμαρχος Μαραθώνος

Στην ευρεία τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (29/5) με θέμα την Αποχέτευση της Ανατολικής Αττικής, συμμετείχε ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας, όπου ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης κατέστησε σαφές στους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης ότι η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ολοκληρώσει τα σχετικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, ήτοι τα ΚΕΛ: Παιανίας – Κορωπίου, Σπάτων – Αρτέμιδος, Ραφήνας – Πικερμίου και Μαραθώνα – Νέας Μάκρης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Κωστής Χατζηδάκης ζήτησε από τους Δήμαρχους να δουν «το όλο θέμα του εκσυγχρονισμού των αποχετεύσεων, όχι στο στενό πλαίσιο των περιοχών τους, αλλά στο ευρύτερο της Νοτιοανατολικής Αττικής και κατ’ επέκταση όλης της χώρας».

«Η Κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό της Αυτοδιοίκησης ώστε να πάψει το καθεστώς των βόθρων, αλλά και ν’ αποφευχθεί ο κίνδυνος επιβολής νέων προστίμων στη χώρα μας, από την Ευρωπαϊκή Ένωση» όπως σημείωσε ο Υπουργός, τονίζοντας επίσης, ότι «η ολοκλήρωση των έργων της αποχέτευσης πρέπει να συνοδεύεται και από την επαναχρησιμοποίηση των υδάτινων πόρων προς όφελος των κατοίκων όλων των περιοχών».

Σε παρέμβασή του, ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας εκδήλωσε την απόλυτη συγκατάθεσή του, στις προθέσεις και σχεδιασμούς της Κυβέρνησης για σύγχρονη αποχέτευση, εκφράζοντας παράλληλα, μία σχετική αγωνία για τα χρονοδιαγράμματα εξαιτίας διαφόρων προσκομμάτων που τίθενται συχνά σε δημόσια έργα (ειδικά τέτοιου βεληνεκούς) κυρίως από τις Αρχαιολογικές Υπηρεσίες.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, εκτός του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη και του Δημάρχου Μαραθώνος κ. Στέργιου Τσίρκα, ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Θανάσης Αυγερινός, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας κα Ευρώπη Κοσμίδη, οι Δήμαρχοι: Κρωπίας κ. Δημήτρης Κιούσης, Μαρκοπούλου κ. Κώστας Αλλαγιάννης, Ραφήνας-Πικερμίου κ. Ευάγγελος Μπουρνούς, Σπάτων-Αρτέμιδος κ. Δημήτρης Μάρκου, καθώς επίσης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ κ. Χαράλαμπος Σαχίνης, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος κ. Αναστάσιος Τόσιος και η υπεύθυνη έργων της Εταιρείας κα Γεωργία Στεφανάκου.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Εκδήλωση για το ρόλο του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice