OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Σε «Αίθουσα Ιγνάτιος Μεϊμάρης» θα ονομαστεί το Αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κατερίνης

Η μετονομασία γίνεται κατόπιν πρότασης του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου

Σε «Αίθουσα Ιγνάτιος Μεϊμάρης» θα ονομαστεί το Αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κατερίνης, μετά από πρόταση του δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου και ομόφωνης απόφασης η οποία ψηφίστηκε σε πρόσφατο ΔΣ του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης μετά από σχετική εισήγηση του προέδρου του οργανισμού Νίκου Τσιαμπέρα.

Ο Ιγνάτιος Μεϊμάρης,   υπήρξε ένας διακεκριμένος επιστήμονας με διεθνή σταδιοδρομία,  ένας άνθρωπος με ευγένεια, ήθος, όραμα και κοινωνική ευαισθησία. Με τη σύζυγό του κ. Νένα Μειμάρη ίδρυσαν το Διαβαλκανικό Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής & Οικονομικής Ανάπτυξης, στο οποίο διετέλεσε Πρόεδρος.

Ο Ιγνάτιος Μεϊμάρης γεννήθηκε το 1951 στην Κατερίνη και μετά το Γυμνάσιο πήγε στην Αμερική για σπουδές το 1969, όπου και έμεινε μέχρι το 2003. Αποφοίτησε το 1974 από το Malone University, στο Canton, Ohio ως χημικός και μαθηματικός, όπου του απονεμήθηκε από τον αστροναύτη Buz Auldrin Jr, μέλος της αποστολής Απόλλων 12 στο φεγγάρι, το βραβείο καλύτερου τριετούς φοιτητή στην πολιτεία του Οχάιο από τον Αμερικανικό Σύλλογο Χημικών. Το 1979 πήρε το Μάστερ στην Συμβουλευτική από το Gordon Conwell Theological Seminary στην πολιτεία της Μασαχουσέτης, ενώ το 1986 αποφοίτησε από την Σχολή Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Harvard με Μάστερ στην Συμβουλευτική Ψυχολογία. Εργάστηκε για 25 χρόνια στην Βοστώνη, από τα οποία τα 10 τελευταία ως διευθυντής σε σύνδεσμο 90 εκκλησιών από 18 διαφορετικές εθνικότητες σε προγράμματα πνευματικού και κοινωνικού χαρακτήρα συνεργαζόμενος με τοπικές και πολιτειακές αρχές. Από το 1982 μέχρι το 2003, παρήγαγε το καθημερινό ραδιοφωνικό πρόγραμμα, «Οικογένεια και Σπίτι», με θέμα τις διαπροσωπικές σχέσεις, αφιερωμένο στην Ελληνική κοινότητα της περιοχής Βοστώνης υλικό το οποίο εξέδωσε σε βιβλίο.

Διετέλεσε διοικητικό στέλεχος του οργανισμού Fellowship of European Broadcasters (FEB) με έδρα το Λονδίνο για την βελτίωση και τήρηση αξιών στο χώρο ΜΜΕ της Ευρωπαϊκής Ηπείρου. Το 2012 έλαβε από το FEB το βραβείο Bridge Builder Award για τη συμβολή δικτύωσης στον επιχειρηματικό τομέα. Από το 2005 ήταν μέλος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου και υπηρέτησε από το 2008 έως και το 2010 σε επιτροπή για συντονισμό δραστηριοτήτων στην Βόρειο Ελλάδα. Το τελευταίο διάστημα ήταν και καθηγητής εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης στο Missional University (Marketplace Ministry-Business as Mission Specialist).

Κομβικής σημασίας για πολλούς ανθρώπους στην Ελλάδα, την Κύπρο και τα Βαλκάνια, ήταν η μεγάλη απόφαση που πήρε μαζί με την λατρευτή της ζωής του, Νένα να αφήσουν πίσω τους σίγουρες δουλειές και σημαντικές απολαβές το 2003, επιλέγοντας ως βάση την Κατερίνη το 2004, όπου και ίδρυσαν μαζί το Διαβαλκανικό Ινστιτούτο για Εκπαιδευτική και Οικονομική Ανάπτυξη

Ένα από τα πράγματα που είχε πάντα μέσα στην καρδιά του   ήταν η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης κάτι το οποίο το έδειχνε εμπράκτως και αθόρυβα.  Για την προσφορά του αυτή ο Δήμος Κατερίνης τιμώντας τη μνήμη του δίνει το όνομά του στο Αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κατερίνης.

 

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice