OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Περισσότεροι από 52 τόνοι τροφής για τα αδέσποτα με πρωτοβουλία ΥΠΕΣ, ΚΕΔΕ και ΠΕΔΑ

Περισσότεροι από 52 τόνοι τροφής για τη σίτιση αδέσποτων ζώων έχουν συγκεντρωθεί ως σήμερα, μέσω της πρωτοβουλίας animalsolidarity.gov.gr του υπουργείου Εσωτερικών, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής.

Την πρωτοβουλία για την ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση της φροντίδας των αδεσπότων, εν μέσω πανδημίας, που ανακοίνωσαν ο υπουργός Εσωτερικών κΤάκης Θεοδωρικάκος και ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θοδωρής Λιβάνιος, αγκάλιασαν με πρωτοφανή ενθουσιασμό μεγάλες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο κλάδο και όχι μόνο.

Παράλληλα με την πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση δωρεών, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει προχωρήσει και στην επιχορήγηση των δήμων, συνολικού ύψους 1,4 εκατομμυρίων ευρώ, για την ευρύτερη δυνατή κάλυψη αναγκών σίτισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των αδέσποτων ζώων.

Τον αποθηκευτικό χώρο, που συγκεντρώνονται οι δωρεές και ξεκινά η διανομή επισκέφθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών κ.Θοδωρής Λιβάνιος, με τον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, κ. Δημήτρη Καφαντάρη και τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, δήμαρχο Γαλατσίου, κ. Γιώργο Μαρκόπουλο.

Την πρωτοβουλία για τα αδέσποτα συνδράμουν η εταιρία Hills, προσφέροντας 32 τόνους τροφής, η Purina Greece 6 τόνους, η Perfect Pet 6 τόνους, η Mars Hellas 3.3 τόνους, η ASTRON CHEMICALS – PET DIVISION 1 τόνο, η Farmina Pet Food Hellas – Αφοι Μπούτου 1 τόνο, η εταιρία VIOZOIS 720 κιλά, o όμιλος MANTIS 1 τόνο, η ΤΟΙ ΤΟΙ Ηellas 400 κιλά, ενώ σχεδόν 1 ακόμη τόνος συγκεντρώθηκε από μικρότερες προσφορές άλλων εταιριών και ιδιωτών, που συνεισφέρουν με αγάπη και ενδιαφέρον για τα αδέσποτα της πόλης τους. Επίσης, η εταιρία Pethealth προσέφερε 4.000 αντιπαρασιτικά χάπια.

Η κατανομή των προσφορών που καταχωρίζονται στη διαδικτυακή πλατφόρμα https://animalsolidarity.gov.gr/ γίνεται είτε σε συγκεκριμένους δήμους – εάν αυτό επιθυμεί ο δωρητής – είτε σε δήμους της χώρας ανάλογα με τις ανάγκες τους. Μέχρι στιγμής, χάρη στις δωρεές που συγκεντρώθηκαν έχουν υποστηριχθεί περισσότεροι από 35 δήμοι σε όλη τη χώρα. Εκτός από τρόφιμα, στην πλατφόρμα συγκεντρώνονται φάρμακα, καθώς και προσφορές σε κτηνιατρικές υπηρεσίες. Περισσότεροι από 10 κτηνίατροι σε όλη την Ελλάδα δήλωσαν το «παρών» προκειμένου να προσφέρουν εθελοντικά τη βοήθειά τους σε ζώα που βρίσκονται σε ανάγκη.

Το υπουργείο Εσωτερικών ευχαριστεί θερμά καθέναν και καθεμιά δωρήτρια για την έμπρακτη βοήθειά τους σε αυτήν την προσπάθεια, καθώς και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής για τη συνδρομή τους στη διάθεση των προσφορών. Η φροντίδα για τους τετράποδους φίλους μας, ιδίως σ΄ αυτήν την πρωτόγνωρη συγκυρία της πανδημίας του Covid-19, είναι μια πράξη ανθρωπιάς κι ευθύνης.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice