OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Παπαστεργίου: «Η συνεργασία με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ωφελεί τις κοινωνίες»

Επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και μείωση των επιτοκίων δανεισμού ζήτησε η ΚΕΔΕ από το ΤΠκΔ

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΔΣ του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Δημήτρη Σταμάτη, είχαν το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης.

Ο κ. Παπαστεργίου έθεσε στον κ. Σταμάτη το αίτημα της ΚΕΔΕ για μεταφορά των δόσεων των δανειακών υποχρεώσεων των Δήμων στο τέλος της σύμβασης, όπως είχε αποφασίσει το τελευταίο ΔΣ της ΚΕΔΕ καθώς και την επιπλέον παράταση τριών μηνών, ώστε οι Δήμοι να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, με βάση τα νέα δεδομένα που δημιούργησε η υγειονομική κρίση.

Η ΚΕΔΕ έθεσε επίσης και την επιτακτική ανάγκη μείωσης των επιτοκίων στα δάνεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και τη θετική συμβολή του ΤΠ&Δ στην προσπάθεια δανεισμού των υπερχρεωμένων Δήμων, για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων.

Ο κ. Σταμάτης αντιμετώπισε με θετική διάθεση τα αιτήματα του προέδρου και των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ, και τόνισε τον σημαντικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ύπαρξη και τη λειτουργία του Ταμείου ως εργαλείου ανάπτυξης τόσο για τις τοπικές κοινωνίες όσο και για ολόκληρη την Ελλάδα.

Για τα επιτόκια συμφωνεί ότι χρειάζονται μείωση χωρίς επιπλέον όρους και είπε ότι ήδη έχει μελέτη για το θέμα και μαζί με την παράταση και μεταφορά των δόσεων θα θέσει τα θέματα στα αρμόδια υπουργεία.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου δήλωσε :

«Σήμερα επισκεφτήκαμε την Τράπεζα της Αυτοδιοίκησης. Ελπίζουμε στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί να παραμείνει στήριγμα ανάπτυξης για την Αυτοδιοίκηση. Η μείωση των επιτοκίων δανεισμού των Δήμων, και η μεταφορά στο τέλος των συμβάσεων των δόσεων που αναβλήθηκαν λόγω κορωνοϊού και η επιπλέον τρίμηνη παράταση τους θα αποτελέσουν ένα στιβαρό χέρι βοήθειας για τους Δήμους που πρέπει να αντιμετωπίσουν την έλλειψη εσόδων λόγων των ειδικών αναγκών που πρόεκυψαν από τον κορωνοϊό».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Δημήτρης Σταμάτης υπογράμμισε:

«Έχοντας θητεύσει στο χώρο της Αυτοδιοίκησης είμαι πολύ χαρούμενος που σας υποδέχομαι. Οι Δήμοι είναι οι πιο σταθεροί, σίγουροι και κερδοφόροι «πελάτες» μας. Το Ταμείο δεν κινδυνεύει από τους Δήμους. Είμαστε ένα εργαλείο ανάπτυξης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το θέμα της μείωσης των επιτοκίων το έχω ήδη μελετήσει και συμφωνώ ότι πρέπει να μειωθούν χωρίς άλλους όρους ώστε συμβάλλουμε σε έργα ανάπτυξης που τελικά ωφελούν τους πολίτες. Το ίδιο και το αίτημά σας για την παράταση και μεταφορά των δόσεων των δανείων. Όλα αυτά θα τα θέσω στα αρμόδια Υπουργεία. Το ΤΠ&Δ είναι εδώ για να βοηθάει τους συνεργάτες του».

Σχετικά Άρθρα

Κατέκλυσαν το Άλσος Κηφισιάς, Stavento & Ήβη Αδάμου

otavoice

Μαλεβίζι: Εγκαίνια του νέου γηπέδου μπάσκετ (Βίντεο)

otavoice

1o Φεστιβάλ Καντίνας στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

otavoice

Ξεκίνησε η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων του Δήμου Χαλκιδέων

otavoice

Κλειστά για προληπτικούς λόγους τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Π.Ε. Κέρκυρας την Τρίτη (27/9)

otavoice

Εκπαιδευτικό σεμινάριο Α’ Βοηθειών-ΚΑΡΠΑ στον Δήμο Βριλησσίων

otavoice