OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Κόκουρας: “Η αντιπολίτευση υπόλογη στους εμπόρους και τους συνδημότες μας”

Η αντιπολίτευση του Δήμου Τυρνάβου είπε όχι σε χρηματοδότηση ύψους 400.000 ευρώ

Σε ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας ανέφερε:

«Η πλειοψηφία της αντιπολίτευσης με τη μικρόψυχη πολιτική της, προτάσσοντας το κομματικό συμφέρον πάνω από το δημοτικό και δημόσιο, καταψήφισε την εμπεριστατωμένη πρόταση της Δημοτικής Αρχής Τυρνάβου για την αναμόρφωση της πλατείας. Ένα σημαντικό έργο που θα αλλάξει την εικόνα της πόλης, με εξασφαλισμένη πίστωση από το Πράσινο Ταμείο, ύψους 400.000 ευρώ. Η αντιπολίτευση πλέον είναι εκτεθειμένη στους συνδημότες μας και ιδιαίτερα στον εμπορικό κόσμο και πρέπει να λογοδοτήσει».
Με αυτά τα λόγια ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας, σχολίασε την πρόσφατη αρνητική απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο Τυρνάβου, στηριζόμενο στις ψήφους της πλειοψηφίας της αντιπολίτευσης, τονίζοντας όμως ότι «το θέμα για τη δημοτική αρχή δεν έχει λήξει».

Αναλυτικότερα η δήλωση του δημάρχου Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα έχει ως εξής: Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, έχουν χαθεί σημαντικά έργα για τον δήμο Τυρνάβου, όπως το Open Mall και η Αστική Ανάπλαση του Αμπελώνα. Σήμερα όμως το κακό τρίτωσε για τον Τύρναβο, καθώς καταψηφίστηκε η πρόταση της δημοτικής αρχής για την αναμόρφωση της Πλατείας του Τυρνάβου. Αποδεικνύεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι όλοι όσοι κόπτονται για το καλό του δήμου, της τοπικής οικονομίας και του εμπορικού κόσμου, υποκρίνονται και μόνο καταστροφή φέρνουν.

Η πλατεία του Τυρνάβου κατασκευάστηκε πριν από 30 χρόνια περίπου, ήταν πρωτοπόρα για την εποχή της αλλά σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη η ανανέωση της. Την θέλουν όλοι, ή τουλάχιστον οι υγιείς σκεπτόμενοι πολίτες και όχι οι μίζεροι. Οι πλατείες είναι σημείο συνάντησης, επαφής όσμωσης, ιδίως στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.
Αυτή την ανανέωση επιδιώκουμε σαν δημοτική αρχή Τυρνάβου πρώτα απ όλα για τους δημότες μας και φυσικά για τον εμπορικό κόσμο. Έχει γίνει μια σοβαρότατη δουλειά, η οποία θα αλλάξει και θα εκσυγχρονίσει την πόλη μας για τα επόμενα χρόνια. Δώσαμε έναν τιτάνιο αγώνα, εν μέσω κορονοϊού, με μεγάλες ελλείψεις στις υπηρεσίες και καταφέραμε, σε λιγότερο από 2 μήνες και μόλις 2 ημέρες πριν την ημερομηνία υποβολής στο «Πράσινο Ταμείο», να φέρουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο την πρόταση για την αναμόρφωση της Πλατείας. Μόλις τελείωσε η μελέτη, καλέσαμε πρώτα τον εμπορικό σύλλογο της πόλης μας και τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων, πέριξ της πλατείας, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν θετικότατοι στην επικείμενη αναμόρφωση και στη συνέχεια τους επικεφαλής των συνδυασμών.

Δυστυχώς, ενώ ο εμπορικός κόσμος του Τυρνάβου και κάθε συνδημότης αδημονούσε για την αναμόρφωση στην πλατεία, οι παρατάξεις «Η Πόλη που θέλουμε», με επικεφαλής τον κ. Αμάρι, η «Συνπολιτεία» με επικεφαλής τον κ. Σαρχώση, η «Δράση Πολιτών» του κ. Ροντούλη (πλην δύο εξαιρέσεων) και ο κ. Μάμμος, αρνήθηκαν την έγκριση της μελέτης και την υποβολή της πρότασης στο Πράσινο Ταμείο. Αρνήθηκαν μια πρόταση που θα έφερνε στην περιοχή μας πάνω από 400.000 ευρώ. Ουσιαστικά τα λεφτά αυτά χάθηκαν για τον τόπο μας. Ας μην αναρωτιούνται κάποιοι γιατί η νεολαία και όχι μόνο, φεύγει από τον Τύρναβο. Στους πολέμιους της ανάπτυξης του Τυρνάβου, στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα: Για εμάς το θέμα της πλατείας δεν έχει τελειώσει. Επιφυλασσόμαστε. Και πως θα συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε και να αγωνιζόμαστε για τον Τύρναβο της νέας εποχής, για την πόλη που όλοι ονειρευόμαστε.

Εν κατακλείδι, θέλω να θυμίσω στους συνδημότες μου τα εξής: Από τότε που αναλάβαμε ως νέα Δημοτική Αρχή δεν έχουμε χάσει καμία πρόταση υποβολής σε οποιοδήποτε πρόγραμμα. Καταθέσαμε πρόταση για Ενεργειακή Αναβάθμιση στο 2ο Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο Τυρνάβου (ύψους 1,4 εκ). Είμαστε από τους ελάχιστους δήμους που κατέθεσαν πρόταση για το Πράσινο Σημείο, με καινούρια μελέτη. Εκπονήθηκε μελέτη σχετικά με την υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασιας στις σχολικές μονάδες όλου του Δήμου όπως επίσης την κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ σε όλες τις σχολικές μονάδες όλου του Δήμου, εκδώσαμε Οικοδομική Άδεια για το Πολιτιστικό Κέντρο Αμπελώνα, παρά τα προβλήματα στην προϋπάρχουσα μελέτη. Κι όλα αυτά γιατί δεν θέλουμε να χαθεί ούτε ένα έργο, ούτε ένα ευρώ για τον τόπο μας».
Δεν θα σταματήσουμε να υποβάλλουμε προτάσεις για χρηματοδοτήσεις απ’ όπου και αν προέρχονται.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice