Το θέμα της ίδρυσης και λειτουργίας της Σχολής Ξεναγών στην Κέρκυρα ήταν το κύριο αντικείμενο της συνάντησης που είχε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου με τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Μάνο Κόνσολα.

Η κ. Υδραίου εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση αυτή του κ. Κόνσολα που βάζει την Κέρκυρα στο χάρτη της τουριστικής εκπαίδευσης. Ο Υφυπουργός Τουρισμού και η Δήμαρχος συζήτησαν επίσης τα επόμενα βήματα για την επανεκκίνηση του τουρισμού, με το άνοιγμα των πτήσεων από το εξωτερικό. Τέθηκε το ζήτημα της λήψης και εφαρμογής όλων των μέτρων ασφάλειας και προστασίας ενώ η κ. Υδραίου έθεσε το θέμα της ενίσχυσης των δομών υγείας σε νησιά που αποτελούν τουριστικό προορισμό, όπως η Κέρκυρα. Παράλληλα, έγινε εκτενής αναφορά στη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων στον τουρισμό.

Η Δήμαρχος αναφέρθηκε στα προβλήματα δανειοδότησης που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις μέσα από το Ταμείο Επιχειρηματικότητας. ζητώντας να απλοποιηθούν οι διαδικασίες για να μπορούν να ενταχθούν όλες οι επιχειρήσεις . Επισήμανε επίσης ότι πέρα από την κάλυψη του μισθολογικού κόστους των εργαζομένων στον τουρισμό από το Κράτος, θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα και για τους ανέργους με παράταση επιδομάτων ανεργίας αλλά και χρηματοδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης.

Η Μ. Υδραίου σε δήλωση της, αναφέρει:

«Ο τουρισμός ανοίγει με προσεκτικά βήματα, ο στόχος είναι να κερδίσουμε ότι μπορούμε από μια χρονιά που φαινόταν χαμένη στην αρχή της πανδημίας. Ζούμε σε νέες συνθήκες και πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας ότι η ασφάλεια και η τήρηση των μέτρων προστασίας θα αποτελεί πλεονέκτημα για τον τόπο μας και κριτήριο για τους επισκέπτες μας. Σε αυτή τη δύσκολη χρονιά, η πρώτη προτεραιότητα της Πολιτείας πρέπει να είναι η στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων στον τουρισμό. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Κόνσολα που με την ίδρυση Σχολής Ξεναγών στο νησί μας αποδεικνύει ότι είναι ένας ειλικρινής φίλος της Κέρκυρας.»