OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Η δυνατότητα συνεργασίας Εκκλησίας και Δήμου Αχαρνών επί τάπητος στη συνάντηση Ιερώνυμου και Σ. Βρεττού

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, που έλαβε χώρα στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων σε θέματα θρησκευτικού και εκκλησιαστικού περιεχομένου, ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε στη δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ της Εκκλησίας και του Δήμου Αχαρνών.

Από την πλευρά του ο κ. Σπύρος Βρεττός φρόντισε να εξάρει το θεάρεστο έργο της κοινωνικής προσφοράς της Εκκλησίας, το οποίο αναδείχθηκε ιδιαίτερα κατά την περίοδο της πανδημίας. Ενημέρωσε δε για την αγαστή συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου και της Εκκλησίας στο διάστημα αυτό προς επίτευξη του κοινού στόχου, της βοήθειας προς τους αδύναμους δημότες, με σειρά δράσεων, μεταξύ των οποίων και η διανομή έτοιμων γευμάτων. Άλλωστε, όπως επισήμανε, η συνεργασία με τη Μητρόπολη είναι πολυεπίπεδη, συνεχής και πάντα αποτελεσματική σε κάθε της έκφανση. Παράλληλα αναφέρθηκε εκτενώς στην προσπάθεια που πραγματοποιείται για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τον σεισμό στον Ιερό Ναό του Αγίου Βλασίου, αλλά και για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Μακαριώτατο για την τιμή που μου έκανε να με δεχθεί σήμερα εδώ και να μας δώσει την ευλογία και τις ευχές του για όλους τους συνδημότες. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για πολλά θέματα κυρίως όμως για τη σημασία της προσφοράς στους άπορους και αδύναμους δημότες. Με τη συνεργασία Εκκλησίας και Δήμου αυτή η προσφορά μπορεί να μεγαλώσει και να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη αξία. Μια προσφορά, όπως μας έχει διδάξει η Εκκλησία, χωρίς διακρίσεις σε κάθε συνάνθρωπό μας», δήλωσε στο περιθώριο της συνάντησης ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Βρεττός, που κάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο να επισκεφθεί τις Αχαρνές.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικόλαος Κοροβέσης, με τον οποίο ο κ. Βρεττός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για μελλοντικές συνεργασίες στον πολιτιστικό τομέα.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice