Επαναλειτουργούν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στον Δήμο Νέας Σμύρνης

Σήμερα, Δευτέρα (1/6) επαναλειτουργούν οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Με την ευκαιρία της επανεκκίνησης σε νέες συνθήκες, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης» Γιώργος Λαρίσσης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας και των λοιπών δεσμευτικών διοικητικών αποφάσεων και εγκυκλίων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, ενημερώνουν τους γονείς και τους κηδεμόνες των παιδιών για τα ακόλουθα:

1. Δόθηκε η δυνατότητα αναστολής της φοίτησης με ταυτόχρονη απομείωση των ετήσιων τροφείων, σε εκείνους τους γονείς που για λόγους επιπλέον ασφάλειας, δεν θέλησαν να επαναφέρουν τα παιδιά τους κατά το διάστημα Ιουνίου & Ιουλίου 2020. Με αυτόν τον τρόπο καταφέραμε ήδη, παρά τον περιορισμό της εκ περιτροπής λειτουργίας, να λειτουργήσουν αρκετοί από τους σταθμούς μας καθημερινά για όλα τα παιδιά, αφού μας το επιτρέπει η γεωμορφολογία του σταθμού και ο συνολικός αριθμός παιδιών & εργαζομένων. Βασικό μας μέλημα είναι η επαναφορά των παιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία και η δυνατότητα των γονέων να επιστρέψουν στις εργασίες τους απερίσπαστοι και σε καθημερινή βάση.

2. Οι σταθμοί της πόλης μας θα λειτουργήσουν σταδιακά με πλήρες ωράριο, παρά τις διαφοροποιήσεις των πρώτων ημερών, και θα επεναξετάζουμε τις δυνατότητές μας βάσει των ανθρωπίνων πόρων μας, των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του κάθε σταθμού και των επιδημιολογικών δεδομένων σε εβδομαδιαία βάση. Δεν κάνουμε καμία έκπτωση υπηρεσιών προς τους δημότες μας.

3. Εξασφαλίζουμε με τη βοήθεια της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου, την πληρότητα υπηρεσιών στον τομέα της καθαριότητας, ώστε να τηρήσουμε κατά το δυνατό όλες τις υποχρεωτικές αλλά και τις προαιρετικές προφυλάξεις.

4. Οι εργαζόμενες και εργαζόμενοι στους σταθμούς έχουν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να επανεκκινήσουν τους παιδικούς σταθμούς επιτυγχάνοντας τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας. Είναι αξιέπαινοι για αυτό. Θα εργάζονται τηρώντας τα απαραίτητα και όχι μόνο, μέτρα ασφαλείας, ώστε να προστατευθούν οι ίδιοι, οι οικογένειες τους και στη συνέχεια να προστατέψουν και τα παιδιά που φοιτούν στους σταθμούς της πόλης μας.

5. Τα κινητά αντικείμενα των σταθμών πλένονται, τα αντισηπτικά παίρνουν τη θέση τους, οι χώροι υγιεινής καθαρίζονται σχολαστικά, η σίτιση και τα διαλείμματα προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες, ο ύπνος ως μέρος του καθημερινού προγράμματος καταργείται προσωρινά για την αποφυγή του συγχρωτισμού.

6. Περιορίζουμε την κοινότητα των ανθρώπων που έρχεται σε επαφή με τους χώρους των σταθμών μας, εφαρμόζοντας περιορισμούς για την παρουσία των γονέων και λοιπών τρίτων. Βεβαίως, λαμβάνουμε υπόψη τις ιδιαιτερότητες της κάθε ηλικίας και του κάθε παιδιού ώστε να μη χαθεί το μείζον, που είναι η υλοποίηση του στόχου των δομών μας, δηλαδή τη φροντίδα και εκπαίδευση των παιδιών.

 
Σχολιάστε