Δήμος Πύργου: Ανοιχτή πρόσβαση για όλους – Άμεση διάνοιξη κεντρικών σημείων

Σύσκεψη με θέμα την άμεση επέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών σε κεντρικά σημεία της πόλης -κυρίως στην Πλατεία Σάκη Καράγιωργα και στους πεζόδρομους του Πύργου – πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου.

Ο Δήμαρχος Πύργου μιλώντας για το θέμα της συνεχούς αυθαιρεσίας τόνισε :

«Είχαμε σήμερα μία προγραμματισμένη συνάντηση με το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου Αντιπύραρχο Γιώργο Κωνσταντακόπουλο, την Διοικητή της Τροχαίας Πύργου Αστυνόμο Α’ κα. Αικατερίνη Μπόγλου, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας κ. Μαρίνο Αχτύπη και την προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κα. Αγγ. Διονυσοπούλου, σχετικά με την ασφαλή και απρόσκοπτη πρόσβαση οχημάτων και υπηρεσιών που έχουν άμεση σχέση με την υγεία και την ασφάλεια του πολίτη,  όπως η Τροχαία με τα περιπολικά, τα ασθενοφόρα, τα πυροσβεστικά οχήματα και οποιεσδήποτε υπηρεσίες εμπλέκονται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Δυστυχώς στο πρόσφατο παρελθόν είχαμε αρκετά περιστατικά.  Έχουμε διαπιστώσει, πως τις περισσότερες φορές είναι αδύνατη η προσέγγιση των υπηρεσιών  στα σημεία που κρίνεται αναγκαία η επέμβαση τους.  Ολες οι περιπτώσεις οφείλονται σε παράνομες – εξόφθαλμες – παρεμβάσεις πάνω σε δημόσιες επιφάνειες όπως η Κεντρική Πλατεία και οι δρόμοι που οδηγούν σε αυτή.

Επειδή υπάρχουν  δικαστικές αποφάσεις με αυστηρές ποινές για όσους δεν εφαρμόζουν το νόμο. Επειδή κοινωνικά αγαθά όπως η ελευθερία πρόσβασης, η ασφάλεια  και η υγεία  του πολίτη απειλούνται από αυτές τις αυθαίρετες και αντικοινωνικές συμπεριφορές,  εμείς – ως Δήμος Πύργου -δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε άλλο,αυτή τη κατάσταση. Συνεπώς, θα υπάρξει άμεσα διάνοιξη των συγκεκριμένων σημείων, εφαρμόζοντας τη νομιμότητα.»

Δείτε το σχετικό βίντεο:
Σχολιάστε