Δήμος Πειραιά: Συντονισμένη επιχείρηση καθαρισμού του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού Αγίου Διονυσίου

Με συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αστυνομίας, της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Πειραιά και με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ., απομακρύνθηκαν παράνομα διαμένοντες στον περιβάλλοντα χώρο του παλιού σταθμού του Αγίου Διονυσίου.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν καθαρισμός του εξωτερικού και του εσωτερικού χώρου του κτηρίου, που αποτελούσαν εστίες μόλυνσης, καθώς και εργασίες για την ενίσχυση της περίφραξης του χώρου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι πραγματοποιήθηκε μια ακόμη συντονισμένη επιχείρηση από τον Δήμο Πειραιά σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, λέγοντας πως πρέπει να περιοριστούν, στον βαθμό του εφικτού, τα φαινόμενα κατάληψης δημόσιων χώρων.
«Στόχος ήταν αφενός να απομακρυνθούν οι παράνομα διαμένοντες, αφετέρου να πραγματοποιηθεί εκτεταμένος καθαρισμός στον παλιό σταθμό του Αγίου Διονυσίου. Είναι σημαντικό να συνεχιστούν οι κοινές αυτές δράσεις με την ίδια ένταση και συχνότητα, προκειμένου να καταστεί σαφές ότι δεν θα επιτρέψουμε καθεστώς παρανομίας σε δημόσιους χώρους, καθώς αυτοί ανήκουν στους πολίτες και πρέπει να είναι ελεύθεροι», σημείωσε ο κ. Μώραλης.

Η Εντεταμένη Δηµοτική Σύµβουλος Δηµοτικής Αστυνοµίας κα Κυριακή Μπουρδάκου, σε δήλωσή της, ανέφερε ότι η Δημοτική Αστυνομία συνεχίζει τις συντονισμένες προσπάθειες σε σημεία που αποτελούν είτε υγειονομική απειλή είτε θύλακες παραβατικότητας. Η κα Μπουρδάκου, σημείωσε ότι η Δημοτική Αστυνομία είναι τα «μάτια» του Δήμου στον δημόσιο χώρο, προσθέτοντας: «Εντοπίζουμε τα σημεία και παρεμβαίνουμε συντονισμένα για την αποκατάστασή τους και την προστασία της εικόνας της πόλης».

Δείτε εδώ το βίντεο με τις δηλώσεις:
Σχολιάστε