Δήμος Μουζακίου: Αποκαλυπτήρια προτομής του μακαριστού Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ στο Φανάρι

Πραγματοποιήθηκε στο Φανάρι Καρδίτσας στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Σεραφείμ η εκδήλωση αποκαλυπτηρίων της προτομής του μακαριστού Μητροπολίτου Σταγών καί Μετεώρων κυρού Σεραφείμ.

Τα αποκαλυπτήρια έκανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα που κατάγεται από την Καρδίτσα και τον Δήμαρχο Μουζακίου κ. Θεοφάνη Στάθη.

Πριν την εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων, στον Ιερό Ναό του Αγίου Σεραφείμ, ψάλθηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιιωτάτου Μητροπολίτου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου.

Ακολούθησε Ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Αρχιερέως και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής και ψάλθηκε τρισάγιο ενώπιον αυτής.

Στον λόγο του μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Τιμόθεος εξήρε το έργο του και αναφέρθηκε στη σχέση που είχαν μεταξύ τους.

Για το έργο του κ. Σεραφείμ αλλά και την ακεραιότητα του χαρακτήρος του και την ευγένεια του μίλησαν ο Υπουργός κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας ο οποίος είπε πως είχε πολύ καλές σχέσεις με τον μακαριστό ιεράρχη, ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης και ο πρώην Δήμαρχος Μετεώρων Χρήστος Σινάνης.

Στο λόγο του ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης ανέφερε:
«Σεβασμιώτατε,κ.Υπουργέ,αγαπητοί συνάδελφοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση,κύριες και κύριοι,
Η σημερινή είναι μια ημέρα χαράς,συγκίνησης και περηφάνειας.
Είναι μια μεγάλη μέρα για το Φανάρι και για το Δήμο μας,αφού τιμούμε με αυτή τη λιτή,μα σπουδαία εκδήλωση μια εξέχουσα οντότητα της Εκκλησίας μας.Ο μακαριστός Σεραφείμ υπήρξε ιεράρχης σημαντικός,άνθρωπος ευγενικός,διακριτικός,εργατικός και υπομονετικός,όπως μας διδάσκει ο βίος του.Αδικήθηκε καταφανώς,μα δεν σταμάτησε να προσεύχεται για τους διώκτες του και για τους ανθρώπους που τον αδίκησαν.Δικαιώθηκε όμως για την υπομονή του από τον Θεό,όπως δικαιώνεται κάθε καλός χριστιανός που πιστεύει στον Μεγαλοδύναμο.Σημαντικότερο όλων,ήταν ότι το ποίμνιό του τον υπεραγαπούσε.
Αυτός ο τόπος είναι Αγιότοπος,για αυτό είναι υποχρέωσή μας να τον αναδείξουμε,να τιμούμε τις μεγάλες προσωπικότητες που γεννήθηκαν και διέπρεψαν εδώ,όπως και να αναδείξουμε τα θρησκευτικά και ιστορικά μνημεία του Φαναρίου και του Δήμου Μουζακίου».
Σχολιάστε