OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Μπονάνος: «Η κ. Αναγνωστοπούλου ας αναζητήσει ευθύνες σε χώρους που ένθερμα υποστήριζε…»

Σε ανακοίνωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, αναφέρει τα εξής:

«Η κ. Αναγνωστοπούλου, σε ραδιοφωνικές δηλώσεις της, αναφερόμενη στο ζήτημα της επισιτιστικής κρίσης των οικισμών της Δυτικής Αχαΐας, μίλησε και για το ΤΕΒΑ, ασχολούμενη με τη σημερινή Περιφερειακή Αρχή. Θα συστήναμε στην κ. Βουλευτή όμως, προτού προχωράει σε δηλώσεις, να έχει γνώση των διαγωνισμών, των ημερομηνιών και γενικότερα, όλων των αδυναμιών που η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή επέδειξε, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να μπορέσουν οι ωφελούμενοι να μετάσχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Η αλήθεια των αριθμών είναι αδιάψευστη. Όπως και η «πενιχρή» πραγματικότητα που παραλάβαμε τον Σεπτέμβριο του 2019. Δυστυχώς, από το 2015 και ένθεν, ο διαγωνισμός καρκινοβατεί και η απορρόφηση των κονδυλίων για τις ευπαθείς ομάδες είχε… πάει περίπατο! Ακόμα και διαγωνιστικές διαδικασίες του 2015, ολοκληρώθηκαν μόνο κατά ένα μικρό μέρος!  Και καθώς όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, τα αποτελέσματα ήσαν πενιχρά.

Όμως, η σημερινή Περιφερειακή Αρχή, μέσα σε διάστημα 8 μηνών, είναι σε θέση να παρουσιάσει τη διακήρυξη διαγωνισμού με σκοπό την πραγματοποίηση της υλοποίησης του προγράμματος του ΤΕΒΑ. Με καθαρές διαδικασίες, με δημόσια διαβούλευση των όρων του διαγωνισμού, επιταχύνεται η πραγματοποίησή του και επιπλέον, καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για να καλυφθούν αρρυθμίες από προγράμματα του 2015 και του 2018.

Η σημερινή Περιφερειακή Αρχή, σε απόλυτη συνεργασία με τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, έχει ήδη προχωρήσει σε προγραμματική σύμβαση – όπως και με τους άλλους δήμους – για τη χορήγηση κονδυλίου για τις συγκεκριμένες ομάδες.  Επίσης, μετά από επαφές με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ, πιέσαμε ώστε να δοθεί προτεραιότητα για εξέταση σε ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες.

Δεν είμαστε από αυτούς που θα μπουν σε «πλειοδοσία κοινωνικής ευαισθησίας» για λόγους πολιτικών εντυπώσεων. Εμάς, δεν μας ενδιαφέρουν οι εντυπώσεις. Μόνο το αποτέλεσμα και οι άνθρωποι. Αλλά, αν θέλει η κ. Αναγνωστοπούλου να αναζητήσει ευθύνες, θα ήταν προτιμότερο να το κάνει αλλού, σε χώρους που ένθερμα υποστήριζε. Εμείς, χωρίς να μηδενίζουμε τίποτα, καλύπτουμε τα κενά του χθες και εργαζόμαστε για το σήμερα και το αύριο. Προς όφελος των ευπαθών ομάδων αλλά και του συνόλου των πολιτών».

Σχετικά Άρθρα

Ο Υφυπουργός Χρ. Τριαντόπουλος στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

otavoice

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

otavoice

Πρότυπο το παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης

otavoice

Καλαμαριά: Αναστολή των οικοδομικών αδειών στο Καραμπουρνάκι αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο

otavoice

Προβολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Ισπανική κρατική τηλεόραση

otavoice

Δήμαρχος Νισύρου: Να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση της κακοποίησης παιδιών

otavoice