OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

World Bicycle Day: Ποδηλατάδα προς τους αμπελώνες του Κορυθίου οργανώνει ο Δήμος Τρίπολης

Ο ΟΗΕ έχει καθιερώσει την 3η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου (World Bicycle Day).

Το ποδήλατο είναι ένα απλό, οικονομικό, αξιόπιστο και φιλικό προς το περιβάλλον μεταφορικό μέσο το οποίο βρίσκεται εν χρήσει για περισσότερο από δύο αιώνες. Βοηθάει τους ανθρώπους σ’ έναν υγιεινό τρόπο ζωής, προάγει το σεβασμό για το περιβάλλον και έχει θετικό αντίκτυπο στο κλίμα.

Για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, ο Δήμος Τρίπολης προγραμματίζει μία ποδηλατική δράση ευαισθητοποίησης. Συγκεκριμένα, θα οργανώσει μια ποδηλατάδα προς τους αμπελώνες του Κορυθίου.

Θα συμμετέχουν όλοι οι ιδιώτες με τα ποδήλατά τους, καθώς και η ΑΕΚ Τρίπολης, ο Ποδηλατικός όμιλος Τρίπολης, ο ΕΟΣ Τρίπολης και η ΚοιΣΕΠ “Πράσινες διαδρομές”.

Οι ποδηλάτες θα ξεκινήσουν από την πλατεία Άρεως και μέσω των οδών Σεραγίου, Ερυμάνθου, Πελάγους και Ισμήνης  θα κατευθυνθούν προς το χωριό Πέλαγος.  Από το Πέλαγος, θα ακολουθήσουν το δρόμο προς Παρόρι και μετά δεξιά προς Ζευγολατιό.

Στην πλατεία του Ζευγολατιού θα υπάρξει στάση για ανασυγκρότηση και ο Δήμος Τρίπολης θα προσφέρει κέρασμα στους ποδηλάτες.

Στη συνέχεια οι ποδηλάτες θα ξεκινήσουν με κατεύθυνση προς τον Άγιο Βασίλειο και από εκεί δεξιά προς το Πέλαγος  και στη συνέχεια μέσω της αρχικής διαδρομής, θα καταλήξουν στην Πλατεία Άρεως.

Στην ποδηλατάδα θα μπορούν να συμμετέχουν ποδηλάτες από ηλικίας 12 ετών και άνω, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν αξιόπιστα και συντηρημένα ποδήλατα.

Η ποδηλατάδα θα ξεκινήσει από την Πλατεία Άρεως την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 και ώρα 16:30. Η συνολική διάρκεια της δράσης, μαζί με την στάση στο Ζευγολατιό και τις ενδιάμεσες στάσεις ανασυγκρότησης, υπολογίζεται στις  3 ώρες.

Το ποδήλατο αποτελούσε για χρόνια σήμα κατατεθέν του Δήμου Τρίπολης. Η Δημοτική αρχή του Κώστα Τζιούμη απευθύνει κάλεσμα ώστε να ζωντανέψουμε πάλι την ποδηλατική μας ιστορία και να εντάξουμε το ποδήλατο στην καθημερινότητά μας.
«Είτε μόνοι ή είτε με την παρέα σας, ελάτε με τα ποδήλατά σας  να ξεκινήσουμε μαζί!»

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Τρίπολης, θα κληρώσει δωρεάν τρία ποδήλατα για τους δημότες, μέσα από διαγωνισμό που θα εξελιχθεί, μέσω των social media (facebook) του Δήμου Τρίπολης.

Δείτε τις οδηγίες στους Χάρτες Google (https://goo.gl/maps/HHqsek6RirLqN2sbA).

DIADROMI

Σχετικά Άρθρα

Δ.Ραφήνας-Πικερμίου: Σύσκεψη για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

otavoice

Παρέμβαση υπουργών για το έργο της γέφυρας “Μπελεγρίνο” ζητά ο δήμαρχος Ν. Πηλίου

otavoice

Δ.Νέας Ιωνίας: Συνεργασία Μανούρη-Ασκητή για ενίσχυση κοινωνικών δομών και υγείας

otavoice

Συνεργασία Δ.Κουρέτα και Ν. Σακκά για το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων

otavoice

Ο θεσμός των ΤοΣΠΠα και η συμμετοχή των πολιτών ως μέσο για περιορισμό της παραβατικότητας στις γειτονιές

otavoice

Απαγόρευση αλιείας σε λίμνες, ποτάμια, από 1/4 στην ΠΕ Τρικάλων

otavoice