OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Συνεργασία του Δήμου Ανατολικής Σάμου με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Σε συνέχεια της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου κατά πλειοψηφία, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου υπέγραψε και επικύρωσε τη συνεργασία του με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Στόχος είναι η «Κοινωνία της Γνώσης» να είναι μια κοινωνία για όλους, σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον που συνεχώς διαμορφώνεται. Μέσω της συνεργασίας αυτής, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου θέλει να τονώσει την επιχειρησιακή του ετοιμότητα στον τομέα της Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της προώθησης του πολιτισμού με ψηφιακά μέσα.

Μια από τις προτεραιότητες, που συμφωνήθηκε από κοινού, είναι και η δημιουργία ενός Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας με τίτλο «Πυθαγόρας». Το Ινστιτούτο θα συνεργάζεται, μεταξύ άλλων, με το «Μουσείο Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου», που εδρεύει στην περιοχή του Ηραίου, με στόχο τη διαχείριση της πολιτισμικής κληρονομιάς του νησιού.

Η συνεργασία του Δήμου με το Πανεπιστήμιο, προσδίδει νέα δυναμική, σαφή προσανατολισμό και προάγει την εξωστρέφεια, καθώς και τις αυξανόμενες απαιτήσεις στην έρευνα και στην καινοτομία.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice