OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Συνάντηση εργασίας του Αντιδημάρχου Κατερίνης Γ. Νταντάμη με εκπροσώπους της Ν.Ε. Πιερίας του ΤΕΕ/ΤΚΜ

Στο πλαίσιο της κατάθεσης προτάσεων και ενστάσεων για τη μελέτη «Αναθεώρηση των χρήσεων γης στο εγκεκριμένο σχέδιο του Δήμου Κατερίνης και εναρμόνιση με το ισχύον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) Κατερίνης», ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας Δόμησης και Τουρισμού Γιώργος Νταντάμης πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τους εκπροσώπους της Νομαρχιακής Επιτροπής Ν. Πιερίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος/ Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας. 

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΝΕ Πιερίας του ΤΕΕ Κωνσταντίνος Μπίσμπας και το μέλος του Δ.Σ. Κώστας Βασιλειάδης, ο Επιστημονικός Συνεργάτης του Δήμου Κατερίνης Βασίλης Ταβαντζής, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Δόμησης Σταύρος Κοκολάκης, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολεοδομικών Εφαρμογών Ηλίας Πογιαρίδης και η αρμόδια Υπάλληλος Μαρίζα Αντωνακοπούλου. 

Οι δύο πλευρές συζήτησαν βήμα – βήμα σημαντικά σημεία της μελέτης και ανέλυσαν τις προτάσεις για την αναθεώρηση των χρήσεων γης που κατατέθηκαν από τη ΝΕ του ΤΕΕ/ΤΚΜ στην Πιερία. 

«Είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με τους δημότες, τους επιστήμονες και επαγγελματίες του κλάδου ώστε να δώσουμε ένα αναθεωρημένο σχέδιο Χρήσεων Γης που θα καλύπτει ανάγκες και θα ανοίγει δρόμους για την περαιτέρω ανάπτυξη του Δήμου Κατερίνης. Οι εκπρόσωποι του Τεχνικού Επιμελητηρίου στην Πιερία κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες συζητήσαμε και αναλύσαμε διεξοδικά προκειμένου να συμπεριληφθούν στον τελικό σχεδιασμό», δήλωσε σχετικά ο κ. Νταντάμης. 

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος της Ν.Ε. Πιερίας του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Μπίσμπας τόνισε: «Οι χρήσεις γης είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό εργαλείο για τον σχεδιασμό της ανάπτυξης της πόλης μας. Πιστεύουμε ότι η παρούσα αναθεώρηση κινείται σε θετική κατεύθυνση και στην ουσία ενεργοποιεί το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Κατερίνης δίνοντας λύσεις σε χρόνια προβλήματα και γραφειοκρατικές καθυστερήσεις. Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης ενός τόσο σημαντικού εργαλείου, το Τεχνικό Επιμελητήριο, ως θεσμοθετημένο συμβουλευτικό όργανο της Πολιτείας αλλά και εκπροσωπώντας τους συναδέλφους μηχανικούς, κατέθεσε τις προτάσεις του, οι οποίες συζητήθηκαν διεξοδικά στη σημερινή συνάντηση και συμπεριλήφθηκαν στη διαμόρφωση της τελικής πρότασης. Με διάθεση συνεργασίας παραμένουμε πάντοτε στη διάθεση της Υπηρεσίας για οποιοδήποτε θέμα αφορά το δικό μας επιστημονικό πεδίο».

Σχετικά Άρθρα

Ι. Καϊτεζίδης: «Έτοιμος ο δήμος μας για το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας»

otavoice

Συνεχίζονται οι πεζοπορικές διαδρομές του Δήμου Πλατανιά

otavoice

Τρεις προσλήψεις οκτάμηνης διάρκειας στον Δήμο Κιλκίς

otavoice

Υπογραφή Σύμβασης για πλήρη αναβάθμιση του Ψηφιακού ΚΕΠ Πρέβεζας

otavoice

Σε δημόσια διαβούλευση η κυκλοφοριακή μελέτη για την Αρχαία Κόρινθο

otavoice

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ το πρώτο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Κοινότητας Παπάγου

otavoice