OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Συνάντηση Δημάρχου Ελευσίνας με Υπουργό Εθνικής Άμυνας – Τι συζήτησαν

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ελευσίνας κ. Αργύριος Οικονόμου με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο.

Στην συνάντηση ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για την ανάγκη επίτευξης βιώσιμης λύσης για το Ναυπηγείο Ελευσίνας, τονίζοντας ότι η υπεράσπιση των εργαζομένων και των 600 οικογενειών τους, η απόδοση των δεδουλευμένων τους και η διασφάλισης των θέσεων εργασίας τους, αποτελεί μείζων θέμα για τον Δήμο Ελευσίνας.

Ζήτησε από τον κ. Υπουργό να διερευνηθεί η επαναδραστηριοποίηση του Ναυπηγείου Ελευσίνας ως προς την λειτουργία διαλυτήριου πλοίων, αυξάνοντας αφενός την οικονομική δραστηριότητα του, αφετέρου δίνοντας λύση στο μεγάλο πρόβλημα της κοπής των παροπλισμένων πλοίων του κόλπου της Ελευσίνας.

Ο κ. Οικονόμου έκανε επίσης αναφορά στην απόδοση των ανενεργών χώρων του στρατιωτικού Αεροδρομίου στον Δήμο Ελευσίνας, μιας και σε αυτούς τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε η πρόβλεψη να λειτουργήσει διαδημοτικό Κοιμητήριο.

Τέλος ο κ. Οικονόμου ζήτησε από τον κ. Υπουργό την διάθεση της Μονάδας Μελετών και Κατασκευών ( ΜΟ.Μ.ΚΑ ) του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, όπου θα συνδράμει την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ελευσίνας, στην εκπόνηση μελετών για τα έργα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ελευσίνας.

Από την μεριά του ο κ. Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε τον Δήμαρχο για τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων, που πραγματοποιούνται στο Ναυπηγείο Ελευσίνας και που στην ουσία αντικαθιστούν τον φερόμενο ως Ιδιοκτήτη.

Ο κ. Υπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Οικονόμου ότι αποτελεί βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τα πλοία που κατασκευάζονται στο Ναυπηγείο Ελευσίνας, να παραδοθούν στο Κράτος τον προβλεπόμενο χρόνο, προς όφελος της αμυντικής θωράκισης της Χώρας.

Επίσης επισήμανε την βεβαιότητα του ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος έτσι ώστε το Ναυπηγείο να αναπτύξει περαιτέρω την δραστηριότητα του.

Δήμαρχος και Υπουργός, επισημοποίησαν την από εδώ και πέρα συνεργασία τους, μιας και υπάρχουν ποικίλα θέματα που το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μπορεί να δώσει λύσει προς όφελος της πόλης και των Δημοτών της.

Κλείνοντας ως Δημοτική Αρχή, συμπαραστεκόμαστε στους 600 εργαζόμενους και τις οικογένειες τους που βιώνουν αυτή την απίστευτη ταλαιπωρία και δηλώνουμε ότι θα απευθυνθούμε σε όλα τα Υπουργεία και τους αρμόδιους φορείς, έτσι ώστε να βρεθεί λύση βιώσιμη για το Ναυπηγείο.

Σχετικά Άρθρα

Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Δήμο Καβάλας

otavoice

Επίσκεψη Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης στον Δήμαρχο Κιλκίς

otavoice

Δ.Τρικκαίων: Σε Ξυνιάδα και Μουζάκι ο Ν. Σακκάς

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Τα συνεργεία του δήμου κάνουν δουλειά καθημερινά στην πόλη και στα χωριά μας»

otavoice

1 εκ.ευρώ για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας

otavoice

Δήμος Αγράφων: Άσκηση ετοιμότητας «ΛΟΓΓΙΤΣΙ 2024»

otavoice