ΠΙΝ προς «Ελλάδα 2021»: Παραχαράσσετε την ιστορική αλήθεια και υπονομεύετε την εθνική μας ομοψυχία – Να παραιτηθεί ο Χατζής

Την παραίτηση του καθηγητή Αριστείδη Χατζή από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο μετά την ανάρτηση που χαρακτηρίζει τον Ιωάννη Καποδίστρια ως δικτάτορα

Άστραψε και βρόντηξε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με την «Ελλάδα 2021» και με μια σειρά από αναρτήσεις της επιτροπής για τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων της Επανάστασης του 1821 που παρουσίαζαν τον Καποδίστρια ως δικτάτορα. Οι αναρτήσεις στο twitter, ήταν από τον αναπληρωτή καθηγητή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, Αριστείδη Χατζή τον οποίον η Περιφέρεια καλεί να παραιτηθεί καθώς όπως αναφέρει: «πιστεύουμε ότι ο κύριος Χατζής θα προσέφερε καλύτερη υπηρεσία αν απάλλασσε την Εθνική Επιτροπή από την παρουσία του».

Λίγες μέρες μετά την επέτειο Ένωσης των Ιονίων Νήσων με την Ελλάδα η Περιφέρεια αποφάσισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να πάρει θέση για τα όσα προσβλητικά ανέφερε η Επιτροπή στις αναρτήσεις της σε μια εμβληματική προσωπικότητα του ελληνισμού που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του και που δολοφονήθηκε από το καθεστώς των γερμανοτσολιάδων διορισμένων βασιλέων.

Φυσικά οι αστείες δικαιολογίες της κυρίας των πλουσίων και του σάπιου συστήματος που την περιβάλλει δεν ήταν αρκετές για να «σώσουν» την απίστευτη απρέπεια σε ένα πρόσωπο που άφησε το στίγμα του στη χώρα. Παράλληλα η Περιφέρεια αναφέρθηκε στα πραγματικά γεγονότα για να αντικρούσει με περίσσια άνεση και ευκολία τα όσα τόνισε το διεφθαρμένο σύστημα ανθελλήνων, εθνομηδενιστών που με μεθοδικότητα υπονομεύουν τον ελληνισμό και παραχαράσσουν την Ιστορία.

Η αντίδραση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων έρχεται να προστεθεί στις χιλιάδες του κόσμου που δεν αντέχουν να βλέπουν τις παλινωδίες της ελιτίστικης επιτροπής που διορίστηκε να οργανώσει τον εορτασμό από την συμπλήρωση 200 ετών της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 κατά του Οθωμανικού Ζυγού.

Και τι να πρωτοαναφέρεις… Το σήμα της Επιτροπής από το οποίο απουσιάζουν τα εθνικά σύμβολα και ο σταυρός; Ο «δικτάτορας» Ιωάννης Καποδίστριας; Η προσβολή στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη; Η παρουσίαση του Γεώργιου Καραΐσκάκη ως Καζανόβα;

Δυστυχώς η Επιτροπή διακατέχεται από ανθελληνισμό και εθνομηδενισμό και ένας-ένας αρχίζουν να την εγκαταλείπουν, με τελευταία την Λαρισαία ιστορικό Μαρία Ευθυμίου. Η παραίτησή της έγινε πριν μερικές ημέρες, πριν το τελευταίο «επεισόδιο» με αφορμή απαράδεκτη ανάρτηση του ιστορικού και μέλους της επιτροπής Αριστείδη Χατζή για τον Γεώργιο Καραϊσκάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων:

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων κατά την συνεδρίασή του τις 28.05.2020 μετά από διαλογική συζήτηση, με αφορμή τον χαρακτηρισμό του Ιωάννη Καποδίστρια, πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας, ως δικτάτορα, από μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

1.Ο Ιωάννης Καποδίστριας ήταν και παραμένει μια εμβληματική προσωπικότητα η οποία έχει καταξιωθεί στη συνείδηση του Επτανησιακού, Ελληνικού αλλά και του Ευρωπαϊκού λαού ως σύμβολο που κανείς δεν μπορεί να αμαυρώσει με επιπόλαιους, σκόπιμους, ανιστόρητους και κακόβουλους χαρακτηρισμούς παραχαράσσοντας την ιστορική αλήθεια. 

2.Ο Ιωάννης Καποδίστριας αποτελεί για όλους τους Έλληνες τον άσβηστο πυρσό της εθνικής μας αυτοσυνείδησης που μεταλαμπαδεύεται από γενιά σε γενιά ως μια ιστορική συνέχεια. Η παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας έχει στόχο να αποκόψει τον ομφάλιο λώρο που αενάως τροφοδοτεί όλα τα πολιτιστικά, κοινωνικά και πανανθρώπινα χαρίσματα αυτού του λαού.

 3.Η προσήλωση του Ιωάννη Καποδίστρια στο καθήκον, η ανιδιοτέλειά του -καθώς δεν εισέπραξε ποτέ την αντιμισθία που η Βουλή του ενέκρινε- και η πίστη του για την ανάγκη να λειτουργήσει το νεοσύστατο Ελληνικό κράτος με κανόνες ισονομίας και δικαίου, ανεξάρτητου από υποτέλειες και ξένες επιρροές, του στέρησε το δικαίωμα εις την ζωή. 

4.Η παρακαταθήκη που άφησε ο Ιωάννης Καποδίστριας αποτελεί για όλους εμάς τους σημερινούς αλλά και για τους επόμενους ύψιστη εθνική κληρονομιά την οποία οφείλουμε να διαφυλάξουμε. Συγχρόνως αποτελεί καθήκον ώστε να μην εφησυχάζουμε, διότι πάντοτε, πίσω από κάποιους άκαιρους χαρακτηρισμούς με πρόσχημα δήθεν την επιστημονική διαφορετικότητα κρύβονται αυτοί που θέλουν να υπονομεύσουν την εθνική μας ομοψυχία και συνέχεια. 

5.Ζητάμε η Εθνική Επιτροπή για τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, να σεβαστεί τη θέση αυτή του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων και να απαλείψει από την σχετική ανάρτηση τον χαρακτηρισμό του Ιωάννη Καποδίστρια ως δικτάτορα.

 6.Πιστεύουμε ότι ο κύριος Χατζής θα προσέφερε καλύτερη υπηρεσία αν απάλλασσε την Εθνική Επιτροπή από την παρουσία του. 

7.Ζητούμε από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων την κατασκευή και τοποθέτηση ανδριάντα του Ιωάννη Καποδίστρια στο χώρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου ως πράξη αρμόζουσα στο μέγεθος του ανδρός. 

8.Ζητούμε την προβολή στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της προσωπικότητας του Ιωάννη Καποδίστρια σε όλες τις τάξεις των σχολείων. Το παρόν κείμενο να παραδοθεί στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Πρωθυπουργό, στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, στους αρχηγούς των κομμάτων καθώς επίσης και στην «Επιτροπή 2020» για την εθνική μας παλιγγενεσία.

Το ψήφισμα, με βάση  την πρόταση ψηφίσματος της παράταξης «Ιόνιος Συμμαχία» συνδιαμορφώθηκε με συμμετοχή και των  παρατάξεων «Ιόνιος  Δυνατά Κάθε Νησί Ψηλά» και «Επτανησιακή Πρωτοβουλία».

 
Σχολιάστε