Περιφέρεια Αττικής: Παράδοση απορριμματοφόρων και καφέ κάδων ανακύκλωσης στους Δήμους Κρωπίας και Μαρκοπούλου

Τα μέτρα αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης του COVID 19, δεν εμπόδισαν τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινό να παραδώσουν δυο απορριμματοφόρα σύγχρονης τεχνολογίας  και συνολικά 220 καφέ κάδους ανακύκλωσης στους Δήμους Κρωπίας και Μαρκοπούλου.

Η κίνηση έγινε στα πλαίσια του προγράμματος «Ανακύκλωση 2020″ που υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής κι έχει ως στόχο τη διάδοση και την ενίσχυση της ανακύκλωσης σε όλη την Αττική. Ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι παρόμοιες κινήσεις θα γίνουν σε όλους τους Δήμους της Αττικής καθώς η Περιφέρεια Αττικής επιδιώκει να γίνει πρότυπο στο θέμα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων αφήνοντας στο παρελθόν τις »παθογένειες» και την «κακοδιαχείριση » υιοθετώντας παράλληλα τακτικές που  διασφαλίζουν την υγεία και προάγουν την ευζωία των πολιτών της. 

Στο Δήμο Κρωπίας η παραλαβή έγινε από τον Δήμαρχο κο Κιούση, παρουσία  Αντιδημάρχων, παρομοίως  και στο Δήμο Μαρκοπούλου η παραλαβή έγινε από το Δήμαρχο κο Αλλαγιάννη, παρουσία του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός αναγνωρίζοντας ως στοιχείο πολιτισμού τον τρόπο που η πολιτεία διαχειρίζεται τα απορρίμματα (σήμερα πιο επιτακτικά από ποτέ, μεσούσης της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης) διαβλέπει την ανάγκη μιας ορθολογιστικής και εκσυγχρονισμένης διαχείρισής τους και τονίζει πως η κομποστοποίηση και η ανακύκλωση πρέπει να γίνουν συνήθειες καθημερινές στους Δήμους της Ανατολικής Αττικής. Ο Αντιπεριφερειάρχης για ακόμα μια φορά, όπως έκανε και στο πρόσφατο παρελθόν στο Δήμο Αχαρνών όπου παραβρέθηκε με παρόμοια αφορμή, δεσμεύεται να σταθεί αρωγός και ουσιαστικός υποστηρικτής αυτής της προσπάθειας.

 
Σχολιάστε