OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης εγκαθιστά δωρεάν WiFi

Δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ αποκτούν οι δημότες και οι επισκέπτες του δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, καθώς προχώρησε στη δημιουργία δωρεάν ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης, κάνοντας χρήση του ευρωπαϊκού προγράμματος WiFi4EU. Η παροχή θα προσφέρεται σε 15 σημεία του δήμου, υψηλής επισκεψιμότητας.

Αυτό που συνιστάται τώρα από τη δημοτική Αρχή, είναι η ορθολογική χρήση του ασύρματου δικτύου από τους χρήστες ως προς τη διάρκεια σύνδεσης, για την ισότιμη ικανοποίηση των αναγκών του μεγάλου όγκου δημοτών και επισκεπτών, με βάση τον τρόπο λειτουργίας των εγκατεστημένων σημείων, των εφικτών τεχνικών δυνατοτήτων τους και του επιτρεπτού από τον νόμο πλαισίου κάλυψης.

Στην τωρινή μορφή του δικτύου λειτουργούν 8 περιοχές κάλυψης αποτελούμενες από συνολικά 15 σημεία δωρεάν ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης. Ειδικότερα:

Ζώνη 1: Δημοτικό Στάδιο Πεύκης (4 σημεία), Ζώνη 2: Πλατεία Σοφούλη: (2 σημεία), Ζώνη 3: Πλατεία Ηρώων (1 σημείο), Ζώνη 4: Πολυχώρος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Αναψυχής της Λυκόβρυσης «ΟΤ9» (1 σημείο), Ζώνη 5: Άλσος Βαρβαρέσου (2 σημεία), Ζώνη 6: Κλειστό Γήπεδο Καλαθοσφαίρισης (3 σημεία), Ζώνη 7: Πλατεία Ανεξαρτησίας (1 σημείο), Ζώνη 8: Παιδική Χαρά Σωκράτους (1 σημείο).

Με δεδομένο τον αναμενόμενα υψηλό αριθμό δυνητικών χρηστών, από τον δήμο σχεδιάζεται μελλοντικά η ενίσχυση του δικτύου με περισσότερα σημεία ασύρματης πρόσβασης, καθώς και η εξυπηρέτηση του δικτύου από μεγαλύτερης χωρητικότητας συνδέσεις.

«Ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης αξιοποιεί κάθε δυνατότητα και πηγή χρηματοδότησης προκειμένου να υλοποιήσει έργα και πολιτικές, που στόχο έχουν τη βελτίωση της ζωής του πολίτη», δήλωσε ο δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης και στη συνέχεια τόνισε: «Τα τελευταία χρόνια  έχουμε ολοκληρώσει τη δημιουργία νέων ιστοσελίδων του δήμου και των Νομικών Προσώπων, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικά βήματα για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την εξυπηρέτηση του πολίτη και τη διαφάνεια, όπως η εφαρμογή της έξυπνης πόλης (citify), η ψηφιοποίηση των αρχείων του δήμου, η ηλεκτρονική διακίνηση των εγγράφων κ.α. Με τον ίδιο τρόπο κινηθήκαμε για το δωρεάν ασύρματο ευρυζωνικό δίκτυο και είμαστε ένας από τους 2.800 δήμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επελέγησαν για τη χορήγηση κουπονιού WiFi4EU. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, προκειμένου να φτάσουμε σε έναν σύγχρονο και λειτουργικό δήμο προς όφελος του πολίτη».

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice