Ο Δήμος Καλαμάτας στη διαδικτυακή συζήτηση «Τοπική Αυτοδιοίκηση & Κυκλική Οικονομία – Το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης»

Στη διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση & Κυκλική Οικονομία – Το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης» συμμετείχε εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας ο Αντιδήμαρχος Ν. Μπασακίδης.

Τη συζήτηση οργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας σε συνεργασία με την οικονομική ιστοσελίδα Insider.gr και ομιλητές ήταν οι: Γιώργος Κρεμλής, Σύμβουλος Πρωθυπουργού για Θέματα Περιβάλλοντος, Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ & Δήμαρχος Τρικκαίων, Γιώργος Διαμαντόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Vodafone Innovus και Νίκος Κασιμάτης, Σύμβουλος Επενδύσεων.

Στο επίκεντρο της συζήτησης το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της κυκλικής οικονομίας, το οποίο μπορεί να έχει καταλυτική επίδραση στην οικονομική ανασυγκρότηση, προσδίδοντας αειφορική διάσταση στο παραγωγικό μοντέλο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος δρομολογεί την ίδρυση Ενεργειακής Κοινότητας.

Μεταξύ άλλων, στη συζήτηση τέθηκαν παραδείγματα καλών πρακτικών εφαρμογής κυκλικής οικονομίας σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, υπήρξε αναφορά στο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη μετάβαση της κοινωνίας στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο της κυκλικής οικονομίας, της ενεργειακής αποδοτικότητας και της ηλεκτροκίνησης, καθώς και στον τρόπο οργάνωσης μιας έξυπνης πόλης με αναβαθμισμένες ψηφιακές υπηρεσίες προς τους πολίτες.
Σχολιάστε