OTA VOICE
Video Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ο Δήμαρχος Πατρέων στα Λύκεια, πρώτη μέρα έπαναλειτουργίας μετά την καραντίνα

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, μετέβη σήμερα το πρωί-πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των Λυκείων μετά την καραντίνα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού- στο 8ο Γενικό Λύκειο Πάτρας και στο 7ο ΕΠΑΛ, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκη Πετρόπουλο,

Ο Δήμαρχος το απόγευμα στις 7 θα επισκεφτεί το 9ο Εσπερινό ΕΠΑΛ.

Σκοπός των επισκέψεων, είναι αφ’ ενός να διαπιστωθεί  και στην πράξη ότι όλα τα Λύκεια της πόλης διαθέτουν τις προϋποθέσεις τήρησης του υγειονομικού πρωτοκόλλου επανεκκίνησης της εκπαιδευτικής διαδικασίας για την ασφάλεια των μαθητών, του εκπαιδευτικού και του εργατοϋπαλληλικού προσωπικού, αφ ετέρου να εντοπισθούν και να αντιμετωπισθούν τυχόν δυσκολίες που θα ανακύψουν με την εξέλιξη της αποκλιμάκωσης των μέτρων στην εκπαίδευση και την επαναλειτουργία του συνόλου της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Ο Δήμαρχος, σε δήλωσή του στα μέσα ενημέρωσης ανέφερε τα εξής:

«Η επίσκεψή μας αυτή έχει σχέση με τα μέτρα προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών και αν όλα γίνονται όπως πρέπει και όπως τα έχουμε προγραμματίσει. Η καθαριότητα και η απολύμανση έγινε και θα συνεχίσει να γίνεται και κατά τη διάρκεια λειτουργίας των σχολείων. Την επόμενη εβδομάδα που θα έχουμε περισσότερους μαθητές  η πρόκληση θα είναι μεγαλύτερη. Το συμπέρασμα που βγαίνει όμως, για μια ακόμα φορά, είναι ότι για να κρατήσουμε την καθαριότητα στο επίπεδο που πρέπει και ειδικά τώρα με την πανδημία, επιβάλλεται να τελειώσει το θέμα με τους συμβασιούχους εργαζόμενους που πιάνουν δουλειά, μετά τις 2 το μεσημέρι. Για να είναι όλα εντάξει, οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι εδώ και όταν λειτουργούν τα σχολεία και να παρεμβαίνουν ανά πάσα στιγμή, για να κρατιέται ο χώρος καθαρός και ασφαλής, για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Οι μόνιμοι εργαζόμενοι στον Δήμο είναι 63,  όμως τα σχολικά μας συγκροτήματα είναι 264 και όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούν να τα κρατήσουν όλα ασφαλή και καθαρά τόσο λίγοι εργαζόμενοι. Γι αυτό έχουμε και τους 173 συμβασιούχους, οι οποίοι όμως, σύμφωνα με την σύμβασή τους δουλεύουν με βάση τις αίθουσες και όχι ωράριο και η δουλειά τους ξεκινά μετά τις 2 το μεσημέρι. Επομένως, για μια ακόμα φορά, ζητάμε την μονιμοποίησή τους, έτσι ώστε το ωράριό τους να είναι πλήρες και να βρίσκονται στα σχολεία και όταν αυτά είναι ανοιχτά».

Παράλληλα σήμερα το πρωί, επισκέφθηκαν Γενικά κι Επαγγελματικά Λύκεια της πόλης μας, Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι Οργανισμών και Σχολικών Επιτροπών του Δήμου.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice