Μήνυμα του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, έναν χρόνο μετά τη νίκη στις Εκλογές της 26ης Μαΐου 2019

Μήνυμα του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την επανεκλογή του στις Δημοτικές Εκλογές της 26ης Μαΐου 2019:

«Αγαπητές και αγαπητοί συμπολίτες,

Πριν από ένα χρόνο δώσατε σε μένα, τους συνεργάτες μου και στο συνδυασμό μου, μια καθαρή εντολή να συνεχίσουμε το έργο μας ως Δημοτική Αρχή Μοσχάτου – Ταύρου.

Μας εμπιστευτήκατε δίνοντας μας ένα πολύ μεγάλο ποσοστό το οποίο για εμάς αποτελεί τιμή και ευθύνη.

Σήμερα ένα χρόνο μετά τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2019 μπορούμε να σας κοιτάμε στα μάτια. Με σεβασμό και εκτίμηση. Με αγάπη για εσάς και για τη πόλη μας.

Το χρόνο που πέρασε κάναμε πράξη πολλές από τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε.

Γιατί παρά την πρωτοφανή πανδημία που επηρέασε τη ζωή όλων μας εμείς συνεχίσαμε και συνεχίζουμε τον καθημερινό μας αγώνα για μια πόλη πιο σύγχρονη και πιο ανθρώπινη.

Δεσμευτήκαμε να υλοποιήσουμε νέα έργα και το κάνουμε πράξη.

Δεσμευτήκαμε να προχωρήσουμε στην ανάπλαση της Πλ. Παπαντώνη και ήδη το έργο σε λίγο διάστημα ολοκληρώνεται. Μια πλατεία που θα είναι στολίδι μέσα στη πόλη.

Δεσμευτήκαμε να κατασκευάσουμε στο οικόπεδο Πασά στο Ταύρο ένα νέο αισθητικά αναβαθμισμένο χώρο στάθμευσης. Το έργο ολοκληρώνεται.

Δεσμευτήκαμε να ανακατασκευάσουμε τις παιδικές χαρές της πόλης. Το έργο υλοποιείται.

Δεσμευτήκαμε να θωρακίσουμε την πόλη αντιπλημμυρικά, διασφαλίζοντας τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών. Τα αντιπλημμυρικά έργα οδεύουν προς την ολοκλήρωσή τους.

Δεσμευτήκαμε να ανανεώσουμε το στόλο καθαριότητας και δημοτικής συγκοινωνίας. Πριν λίγες ημέρες υπογράψαμε τις συμβάσεις μετά τον έλεγχο του ελεγκτικού συνεδρίου.

Δεσμευτήκαμε να αναβαθμίσουμε τους αθλητικούς μας χώρους. Το πετύχαμε αφού προωθούνται οι διαγωνισμοί για νέο τάπητα στο γήπεδο Μοσχάτου, μετατροπή σε κλειστό του ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ,  συντήρηση και εργασίες στο γήπεδο Σπύρος Γιαλαμπίδης, νέο ηλεκτροφωτισμό στο γήπεδο Χάρης Παυλίδης, αντικατάσταση παρκέ στο γήπεδο του Αιόλου, καθώς και άλλων εργασιών.

Δεσμευτήκαμε να έχουμε τα σχολεία μας σύγχρονα και ασφαλή και το κάναμε.

Δεσμευτήκαμε να αναπλάσουμε τη Πλ. Παπαδημητρίου στο Μοσχάτο. Το έργο ήδη δημοπρατήθηκε.

Δεσμευτήκαμε να προχωρήσουμε στην ανάπλαση του Πάρκου Ενόπλων δυνάμεων στο Ταύρο. Το έργο δημοπρατείται.

Δεσμευτήκαμε να δημιουργήσουμε μουσείο ιστορίας της πόλης. Ήδη εκπονήθηκαν οι μελέτες και συγκεντρώνεται υλικό.

Δεσμευτήκαμε να τοποθετηθούν ασανσέρ στις προσφυγικές πολυκατοικίες. Παρά τα μεγάλα εμπόδια και προβλήματα ήδη τοποθετούνται.

Δεσμευτήκαμε να προβούμε σε ασφαλτοστρώσεις και συντηρήσεις πεζοδρομίων και δημιουργίας ραμπών ΑΜΕΑ και το κάναμε πράξη.

Δεσμευτήκαμε για την εφαρμογή συστημάτων ανακύκλωσης με λειτουργία των όλων των συστημάτων. Ήδη παραλάβαμε τους καφέ κάδους και τους τοποθετούμε προς χρήση.

Δεσμευτήκαμε να στηρίξουμε τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες  και το κάνουμε πράξη.

Δεσμευτήκαμε να στηρίξουμε τις πληγείσες επιχειρήσεις και το κάνουμε πράξη.

Αυτόν τον ένα χρόνο δείξαμε ότι τιμούμε την εμπιστοσύνη των πολιτών η οποία είναι η δύναμή μας για να συνεχίσουμε.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους τους εργαζόμενους του Δήμου μας και τις υπηρεσίες που στον καιρό της πανδημίας, στάθηκαν στο πλευρό του πολίτη με πολύ μεγάλο θάρρος, ξεπερνώντας προσωπικά και οικογενειακά εμπόδια. Ο πολίτες του Δήμου οφείλουν πολλά στους εργαζόμενους και τους τιμούμε ιδιαίτερα.

Συνεχίζουμε και αυτή την τετραετία με το κύρος του έργου μας, με διαφάνεια και εμπιστοσύνη. Προχωράμε με σιγουριά και αυτοπεποίθηση».
Σχολιάστε