OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Περιφέρειες

Με παρέμβαση Πατούλη ξεκίνησαν εκ νέου τα έργα για την υλοποίηση του κρίσιμου αντιπλημμυρικού έργου στο Κορωπί

Πατούλης: « Προτεραιότητά μας η αντιπλημμυρική θωράκιση των πόλεων της Αττικής και η προστασία των πολιτών. Καμία χρονοτριβή στην υλοποίηση των στόχων μας»

Επανεκκίνησαν πλήρως οι εργασίες για το κρίσιμο αντιπλημμυρικό έργο στο Κορωπί που είχαν παύσει για σημαντικό χρονικό διάστημα, μετά από την παρέμβαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και υπό το συντονισμό της εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου τεχνικών έργων, Ε. Κοσμίδη.

Ειδικότερα την Τρίτη 12 Μαΐου  έγινε η  επανέναρξη των εργασιών στο βόρειο τμήμα του έργου στην οδό Σπύρου Δάβαρη και την Πέμπτη 14 Μαΐου 2020 ξεκίνησαν εργασίες στη συμβολή των Οδών Β.Ολγας, Λεωφ. Β.Κωνσταντίνου/ Στ.Παπανικολάου στην πλατεία Αγάμων. 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης ο οποίος είχε κάνει αυτοψία το έργο του αγωγού των ομβρίων που καθυστερούσε, μαζί με τον Δήμαρχο Κορωπίου Δ. Κιούση επισήμανε σχετικά:

« Εκφράζω την ιδιαίτερη ικανοποίηση μου που, μετά από μεγάλες καθυστερήσεις, ξαναξεκίνησε ένα τόσο κρίσιμο έργο για την πόλη του Κορωπίου. Θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες μας καθώς και την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο κα Κοσμίδη για τη συμβολή της στην επανεκκίνηση των εργασιών.

Για εμάς η αποτελεσματική αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής και η προστασία των πολιτών είναι προτεραιότητα και βρίσκονται στο επίκεντρο των πολιτικών μας. Δεν υπάρχει χώρος για καμία χρονοτριβή σε έργα νευραλγικής σημασίας όπως το αντιπλημμυρικό του Κορωπίου και σε αυτό το πλαίσιο θα εργαζόμαστε συστηματικά, βάσει συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων και το σχεδιασμό μας».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Οι παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και της ειδικής εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου Ευρώπης Κοσμίδη, ήταν επιτυχημένες. Η κοινωνία του Κορωπίου και η δημοτική διοίκηση ευχαριστούν θερμά τον Γιώργο Πατούλη τον Περιφερειάρχη Αττικής για την κατανόηση του προβλήματος που δημιουργήθηκε και τις άμεσες ενέργειες που έκανε. Ο Δήμος μας όλο το διάστημα της παύσης των εργασιών, εν μέσω πανδημίας, σε συνεχή βάση, δεν σταμάτησε να αγωνίζεται για την άμεση επανέναρξη του έργου. Τώρα πρέπει και άμεσα να ολοκληρωθεί». 

 

Σχετικά Άρθρα

Ο θεσμός των ΤοΣΠΠα και η συμμετοχή των πολιτών ως μέσο για περιορισμό της παραβατικότητας στις γειτονιές

otavoice

Απαγόρευση αλιείας σε λίμνες, ποτάμια, από 1/4 στην ΠΕ Τρικάλων

otavoice

Ι. Καϊτεζίδης: «Έτοιμος ο δήμος μας για το νέο ΕΣΠΑ της ΠΚΜ»

otavoice

Συνεχίζονται οι πεζοπορικές διαδρομές του Δήμου Πλατανιά

otavoice

Τρεις προσλήψεις οκτάμηνης διάρκειας στον Δήμο Κιλκίς

otavoice

Υπογραφή Σύμβασης για πλήρη αναβάθμιση του Ψηφιακού ΚΕΠ Πρέβεζας

otavoice