OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Κινητές Ομάδες Επίσκεψης στο Σπίτι και του ΙΣΑ πραγματοποίησαν διαγνωστικά τεστ σε υπαλλήλους πρώτης γραμμής της Περιφέρειας Αττικής

Σε υπαλλήλους πρώτης γραμμής στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Αττικής (Λ. Συγγρού 80-88) πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής  διαγνωστικά τεστ για τον Covid-19 με τη λήψη δείγματος ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος. 

Στη δειγματοληψία συμμετείχαν 5 από τις 15 Κινητές Ομάδες Επίσκεψης στο Σπίτι (ΚΟΕΣ), οι οποίες είναι στελεχωμένες από εξειδικευμένους Ιατρούς (Πνευμονολόγους, Παθολόγους, Γενικούς Ιατρούς και Καρδιολόγους), στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου «ΕΡΜΗΣ» της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ.

Τον κ. Πατούλη συνόδευσε ο Συντονιστής της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας και υπεύθυνος για την υλοποίηση του προγράμματος, Π. Ευσταθίου.

Συνολικά το κινητό κλιμάκιο των ιατρών, λαμβάνοντας αυστηρά τις αναγκαίες προφυλάξεις και με πλήρη εξοπλισμό, προέβη σε λήψη δείγματος ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος, από 140 στελέχη της Περιφέρειας Αττικής. 

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής: «Η σημαντική Πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ για τη διεξαγωγή δειγματοληπτικών  ελέγχων συνεχίζεται. Σειρά σήμερα είχαν στελέχη της πρώτης γραμμής των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής. Ένα δίκτυο γιατρών με τη  συμμετοχή εξειδικευμένων νοσηλευτών εργάζεται καθημερινά για την διεξαγωγή των τεστ.  Πρόκειται για μία δράση στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της πρόληψης, που είναι και ο βασικός μας στόχος,  ειδικά σε υπηρεσίες αιχμής. Θα συνεχίσουμε συνδράμοντας με εξειδικευμένο και στοχευμένο τρόπο την εθνική προσπάθεια για την αναχαίτιση της επιδημίας και την προάσπιση της υγείας των πολιτών».

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice