OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Η Σκύρος ξεκινά καμπάνια προβολής με στόχο να γίνει η έκπληξη του φετινού καλοκαιριού

Η Σκύρος, ένα από τα πιο αραιοκατοικημένα νησιά της χώρας, έχει όλες τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις να αποτελέσει τη φετινή έκπληξη στις προτιμήσεις των επισκεπτών κατά το προσεχές ιδιαίτερο καλοκαίρι. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ο Γιάννης Ευγενικός, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της Σκύρου και υπεύθυνος για θέματα τουριστικής πολιτικής, με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη.

Η συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, σηματοδοτεί για τον Δήμο Σκύρου και την άτυπη έναρξη της καμπάνιας προβολής του νησιού που με όχημα τον φυσικό πλούτο, τις παραλίες, τη γαστρονομία, φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς στα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει μετά την κρίση της πανδημίας. Μάλιστα, όπως τονίζεται, αναδεικνύεται ως συγκριτικό πλεονέκτημα και το γεγονός ότι η Σκύρος αποτελεί έναν από τα πιο αραιοκατοικημένα νησιά με αναλογία ενός κατοίκου ανά 70 στρέμματα. Παράλληλα, ως πλεονέκτημα αξιολογείται και η μεταφορική σύνδεση στο νησί, την οποία υλοποιεί με δρομολόγια από την Κύμη, η Ναυτική Εταιρεία Σκύρου που είναι εταιρεία λαϊκής βάσης με σημαντική συμμετοχή του Δήμου. «Αυτό μας δίνει την ευελιξία να εφαρμόσουμε ακόμα πιο αυστηρά πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας για τους επιβάτες», αναφέρει ο κ. Ευγενικός στην ανακοίνωση.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να στηρίξουμε τις τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και όλους τους εργαζόμενους ενώ δουλεύουμε εντατικά για την επανεκκίνηση της τουριστικής κίνησης και από χώρες του εξωτερικού, εστιάζοντας σε αγορές που είχαν μικρό αριθμό κρουσμάτων όπως το Ισραήλ. Η Σκύρος αλλά και όλα τα ελληνικά νησιά μπορούν να γίνουν η μεγάλη έκπληξη του φετινού καλοκαιριού», όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο υπουργός.

Ο κ. Ευγενικός τόνισε από τη μεριά του: «Συζητήσαμε με τον υπουργό τους τρόπους προώθησης της Σκύρου αλλά και πως θα στηριχθούν ουσιαστικά οι επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης του νησιού μας. Αναμένουμε τις ανακοινώσεις του Υπουργείου για τα μέτρα στήριξης, ενώ προχωράμε δυναμικά και σε ενέργειες προβολής. Ο Σκύρος μπορεί να αποτελέσει έναν από τους ελκυστικούς προορισμούς ειδικά γι’ αυτό το καλοκαίρι. Είναι ίσως το πιο αραιοκατοικημένο νησί της Ελλάδας, ενώ 180 παραλίες, εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία μη οργανωμένες, περιμένουν να υποδεχθούν τους επισκέπτες μας. Παράλληλα, είμαστε ήδη έτοιμοι, σε συνεννόηση με όλους τους επαγγελματίες του νησιού, να εφαρμόσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφάλειας. Θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό τόσο για το ειλικρινές ενδιαφέρον του για το νησί μας, αλλά και για τις ενέργειες στήριξης όλων των επαγγελματιών του κλάδου του τουρισμού που ήδη βρίσκονται αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις της πρωτοφανούς κρίσης που βιώνουμε».

Σχετικά Άρθρα

Συναντήσεις του Δημάρχου Αμαρουσίου με Σωματεία και Συλλόγους της πόλης

otavoice

Δήμος Φυλής: Σε εγρήγορση οι δημοτικοί σύμβουλοι, περιπολούν σε βάρδιες όλο το εικοσιτετράωρο

otavoice

Ενισχύθηκε με εξειδικευμένο προσωπικό το Κέντρο Κοινότητας του Λαγκαδά

otavoice

Συνάντηση του Δημάρχου Καλαμάτας, με την νέα Αερολιμενάρχη της πόλης

otavoice

Νανόπουλος: «Ξεκίνησε η επέκταση του παραλιακού πεζόδρομου και η ενοποίηση του παραλιακού μετώπου» (Βίντεο)

otavoice

Δ. Ασπροπύργου: Συνεχίζονται οι Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης & Εγγραμματισμού

otavoice