OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Επιστρέφουν τα παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Παύλου Μελά με ασφάλεια και υπευθυνότητα

‘’Ζωντανεύουν’’ τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 οι Δημοτικοί Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί στο Δήμο Παύλου Μελά, μετά την απόφαση της Πολιτείας για επαναλειτουργία και θα παραμείνουν ανοιχτοί έως και την Παρασκευή 31 Ιουλίου.

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και το Τμήμα Παιδικών Σταθμών του Δήμου Παύλου Μελά, ενημερώνουν πως στο διάστημα που ακολούθησε από την αρχή της απαγόρευσης της λειτουργίας των παιδικών σταθμών λόγω του COVID-19, ο δήμος προέβη σε απολύμανση και απεντόμωση και σε σχολαστικό καθαρισμό τόσο των χώρων (έπιπλα, χαλιά κλπ) όσο και των παιχνιδιών.

Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν σε πλήρη εναρμόνιση με τα μέτρα και τις αυστηρές οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών, του ΕΟΔΥ και σε απόλυτη ταύτιση με τους κανόνες λειτουργίας που ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως για τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία.

Θα ισχύσουν η εκ περιτροπής λειτουργία σε αίθουσες για έως 15 παιδιά, ενώ το εκπαιδευτικό προσωπικό θα λαμβάνει μέτρα για την τήρηση των αποστάσεων δεδομένης και της ηλικίας των παιδιών.

Κατόπιν υποδείξεων των παιδιάτρων των παιδικών σταθμών του Δήμου Παύλου Μελά, με την προσέλευση, οι γονείς θα συμπληρώσουν το Ειδικό Έντυπο Ιατρικού Ιστορικού για την ασφαλή επιστροφή των παιδιών στους παιδικούς – βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πραγματοποιείται θερμομέτρηση όλων των εισερχομένων στους εκπαιδευτικούς χώρους.

Σε ό,τι αφορά τη συνολική καθαριότητα των χώρων η Κοινωνική Υπηρεσία έχει επιπλέον προμηθευτεί ειδικούς ατμοκαθαριστές χειρός, για εύκολη και υγιεινή απολύμανση, χωρίς απορρυπαντικά και χημικά.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χαρά Αμανατίδου εύχονται σε όλους μια καλή νέα αρχή τονίζοντας πως οι παιδικοί σταθμοί θα συνεχίσουν το έργο τους με αγάπη για τα παιδιά μας και πάντα με την αυστηρή υλοποίηση όλων εκείνων των προληπτικών μέτρων που διασφαλίζουν την υγεία τόσο των παιδιών που φιλοξενούνται στις δομές μας όσο και των εργαζομένων. Επιστροφή λοιπόν στους κανονικούς ρυθμούς με συνθήκες ασφάλειας και υπευθυνότητας!

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Εκδήλωση για το ρόλο του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice