Ενέργειες ουσίας & αποτελέσματος της διοίκησης και του Δημάρχου Κρωπίας σε σειρά κρίσιμων θεμάτων για το Δήμο

Ενδιαφέρουσες απαντήσεις για σειρά επιτυχημένων ενεργειών που προωθούν έργα και πολιτικές προς όφελος των δημοτών περιείχε η πρόσφατη γραπτή αναφορά της Δημοτικής Αρχής, διαμέσου της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, προς τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο της 28ης Απριλίου 2020.

«Ειδικότερα, εισήχθη άμεσα στον μηχανισμό της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, ο καφέ κάδος οργανικών αποβλήτων και το υπερσύγχρονο όχημα συλλογής με πλυστικό ενσωματωμένο μηχανισμό κάτι που δεν μπορεί να αποδεχθεί ο δημοτικός εκπρόσωπος, του συστήματος υποστήριξης της πρώην περιφερειάρχη Αττικής. Πρόκειται για μια έμπρακτη απόδειξη της σχέσης ισότιμης συνεργασίας με την νέα Περιφερειακή Αρχή και την νέα πραγματικότητα στον ΕΔΣΝΑ που ικανοποιεί τα συμφέροντα του Δήμου μας και της κοινής λογικής στη διαχείριση των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης.

Η αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑττικής θα κινηθεί σε νέα στρατηγική με το Δήμο να πρωτοστατεί σε ένα νέο ορθολογικό και δημοκρατικό σχεδιασμό με χρονικό ορίζοντα χωρίς στοχοποίηση των λατομείων του Κορωπίου.

Όλα έχουν τη σειρά τους…στο σχεδιασμό μην βιάζονται να μας υποδεικνύουν ποια είδη οργανικών αποβλήτων δέχονται οι καφέ κάδοι! Το σίγουρο είναι ένα : ο κόσμος του Δήμου μας και των καταστημάτων εστίασης- όταν επιτραπεί-θα τιμήσουν δεόντως τον καφέ κάδο. Ας πάνε όλα καλά να επαναλειτουργήσουν όλα τα καταστήματα.

Άλλη μεγάλη ενέργεια επιτυχημένης δράσης του Δημάρχου και της Δημοτικής Διοίκησης είναι η εξασφάλιση ρυθμίσεων χρηματοδότησης των τοπικών συνδέσεων αποχέτευσης ακαθάρτων στο νέο νομοσχέδιο του Υπ.Περιβάλλοντος. Κάτι που το περιμέναμε ως αποτέλεσμα της συνάντησης, τον Φεβρουάριο του 2020, του Δημάρχου Κρωπίας με τον αρμόδιο Υφυπουργό και τον γενικό γραμματέα του Υπ.Περιβάλλοντος. Όμως επειδή το έργο των τοπικών συνδέσεων είναι κρίσιμο για να γίνουν οι δοκιμαστικές λειτουργίες της αποχέτευσης και του ΚΕΛ Κορωπίου εξαντλούμε κάθε μορφή χρηματοδότησης.

Στο ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για τις οικιστικές πυκνώσεις (την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης σε περιοχές που υπάρχει κατοικία και βιομηχανία), την προστασία του περιβάλλοντος. Ανοίγει έτσι ο δρόμος για ένα κρατικό σχεδιασμό με ανάλογη ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄και Β΄βαθμού.

Επίσης, σημαντικές διατάξεις δίνουν άμεση λύση στο θέμα του Βασικού Πράσινου Σημείου του Δήμου μας κατόπιν δικής μας εισήγησης-πρότασης.

Τέλος, στο θέμα των συστημάτων υποδομής φωτισμού στο Στάδιο του Ολυμπιονίκη «Γ.Σ Παπασιδέρη», ένα σημαντικό έργο για τους δημότες που εξελίσσεται, πληροφόρησε τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης- κάτι που ξεχνάει…με κουτοπόνηρο τρόπο- ότι ο πλήρης φάκελος της μελέτης είχε αποσταλεί από τη Δημοτική Διοίκηση μας το 2016 στην τότε Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και μέχρι το 2019 εκκρεμούσε η απόφαση χρηματοδότησής του.

Aξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που απευθύνεται αποκρύπτει τις απαντήσεις που λαμβάνει από τη δημοτική διοίκηση.

Είναι προφανές ότι οι αποτυχημένες απόπειρες της μείζονος αντιπολίτευσης, εν μέσω μάλιστα πανδημίας, να λαϊκίσει πέφτουν στο κενό.

Ακόμα πιο επώδυνη… είναι η προσπάθειά της να εμφανίσει «εποικοδομητικό ρόλο» υπεύθυνης αντιπολίτευσης γιατί προσκρούει στην κοινή λογική και στην πραγματικότητα.

Κάτι που δεν χαροποιεί κανέναν!»

 
Σχολιάστε