OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Ένα μοναδικό στον κόσμο φυτό… υπό την προστασία της Π.Ε. Καρδίτσας!

Νούσιος: “Προτεραιότητά μας η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος”

Συνεχίζονται, οι παρεμβάσεις με μηχανήματα της Π.Ε Καρδίτσας, κοπής χόρτων και καθαρισμού σε διάφορα σημεία του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου του νομού Καρδίτσας. Μια συγκεκριμένη περίπτωση, αυτή της παλιάς Ε.Ο προς την Τ.Κ. Μεσενικόλα, “έκρυβε” μια …ευχάριστη έκπληξη!

Ο λόγος για ένα σπάνιο φυτό με την επιστημονική ονομασία CENTAUREA MESSENIKOLASIANA.

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος: “Μια ομάδα νέων ανθρώπων, με ιδιαίτερη ευαισθησία για τον τόπο τους, με ενημέρωσε γι’ αυτό το σπάνιο και μοναδικό στον κόσμο φυτό, που ευδοκιμεί σε αρκετά σημεία της παλιάς Ε.Ο προς το Μεσενικόλα. Κατά τις περσινές εργασίες καθαρισμού, το φυτό δεν είχε προλάβει να δημιουργήσει νέο σπόρο, με αποτέλεσμα πολλά στελέχη του να χαθούν. Στην φετινή χρονιά, η ομάδα αυτή των νέων, ανέλαβε την πρωτοβουλία να σηματοδοτήσει τα άτομα του φυτού, που βρίσκονται στην άκρη του δρόμου και πιθανώς να κινδυνεύουν να κοπούν από τα συνεργεία καθαρισμού. Άμεσα ενημέρωσα την υπηρεσία κοπής χόρτων και κλαδεκτομών ώστε οι οδηγοί να λάβουν μέριμνα της σηματοδότησης για την προστασία του σπάνιου αυτού φυτού”.

Είναι πραγματικά συγκινητική η πρωτοβουλία αυτή καθώς αναδεικνύει την προσπάθεια, ανθρώπων που ζουν στην περιοχή, να προστατεύσουν και να αναδείξουν το φυσικό περιβάλλον.

“Είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια που αφορά στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Ως Π.Ε. Καρδίτσας προβαίνουμε στις απαραίτητες παρεμβάσεις για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας του πολίτη, πάντοτε όμως με σεβασμό στο περιβάλλον, ειδικά όταν πρόκειται για σπάνια και μοναδικά είδη χλωρίδας, που συμπληρώνουν το φυσικό κάλλος του τόπου μας και δίνουν μια ιδιαίτερη αισθητική στο τοπίο. Η προστασία του περιβάλλοντος είναι άλλωστε προτεραιότητα μας σύμφωνα και με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό”, κατέληξε ο κ. Νούσιος.

 

Σχετικά Άρθρα

Δ.Ραφήνας-Πικερμίου: Σύσκεψη για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

otavoice

Παρέμβαση υπουργών για το έργο της γέφυρας “Μπελεγρίνο” ζητά ο δήμαρχος Ν. Πηλίου

otavoice

Δ.Νέας Ιωνίας: Συνεργασία Μανούρη-Ασκητή για ενίσχυση κοινωνικών δομών και υγείας

otavoice

Συνεργασία Δ.Κουρέτα και Ν. Σακκά για το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων

otavoice

Ο θεσμός των ΤοΣΠΠα και η συμμετοχή των πολιτών ως μέσο για περιορισμό της παραβατικότητας στις γειτονιές

otavoice

Απαγόρευση αλιείας σε λίμνες, ποτάμια, από 1/4 στην ΠΕ Τρικάλων

otavoice