Η ΚΕΔΕ καταδικάζει τη βία των ΜΑΤ κατά του Δημάρχου Ωρωπού Γ. Γιασημάκη

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος καταδικάζει τη βία σε βάρος του Δημάρχου Ωρωπού  Γιώργου Γιασημάκη.

Όπως αναφέρει σε έκτακτη ανακοίνωση της:

Η διαχείριση του προσφυγικού- μεταναστευτικού απαιτεί ολοκληρωμένο σχέδιο, διάλογο και συνεργασία μεταξύ Κυβέρνησης, Αυτοδιοίκησης και τοπικών κοινωνιών.

Όλα αυτά τα χρόνια, η ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα οι δήμοι και οι τοπικές κοινωνίες των ακριτικών περιοχών, σηκώνουν δυσανάλογα μεγάλο βάρος από τη διαχείριση του προβλήματος, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη του λαού μας.

Η αυτοδιοίκηση είναι πρόθυμη να συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της στην επίλυση του ζητήματος. Με δίκαιη κατανομή των προσφύγων μεταναστών σε όλη τη χώρα.

Αυτό που δεν όμως είμαστε πρόθυμοι να ανεχτούμε, είναι η απρόκλητη κι αδικαιολόγητη βία, ιδιαίτερα σε βάρος αιρετών εκπροσώπων του θεσμού μας.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την σημερινή επίθεση σε βάρος του Δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη, ενός ανθρώπου που πέρα από άξιος επιστήμονας, είναι κι ένας άνθρωπος με ήθος και μέτρο.

Αυτές τις κρίσιμες στιγμές, η βία δεν μπορεί να έχει θέση στο δημόσιο διάλογο που πρέπει επιτέλους να γίνει με ειλικρίνεια, προκειμένου να υλοποιηθεί ένα ρεαλιστικό σχέδιο για τη βιώσιμη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού.

Ο δήμαρχος Ωρωπού μιλώντας στο otavoice.gr ανέφρε ότι εποικινώνησε άμεσα μαζί του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ. Δημήτρης Παπαστεργίου και του εξέφρασε την πλήρη στήριξη του θεσμικού οργάνου, αλλά κια του ιδίου προσωπικά. Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Γιασημάκης δεκάδες δήμαρχοι από όλη την χώρα του έχουν τηλεφωνήσει να του δηλώσουν τον αποτροπιασμό τους για την πρωτοφανή ενέργεια να ασκηθεί βία σε δήμαρχο κια την πλήρη συμπαράσταση τους.

Με τον κ. Γιασημάκη επικοινώνησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και του δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του καταδικάζοντας την πρωτοφανή ενέργεια των αστυνομικών αρχών που στρέφεται κατά του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Σχολιάστε