OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Πλατανιά: Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την 79η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Στo πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 79η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, πραγματοποιήθηκαν χθές  στον Αλικιανό στο Μνημείο Πεσόντων Κερίτη και στο Ιστορικό Αεροδρόμιο του Μάλεμε, εκδηλώσεις φόρου τιμής  για τους πεσόντες, κατά τη διάρκεια της Μάχης της Κρήτης, σε λιτές τελετές λόγω των προβλεπόμενων  μέτρων αποφυγής διάδοσης του covid 19 .

Την εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Δήμος Πλατανιά, στο Μνημείο του Αλικιανού, παρόντες επίσης  ήταν , ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ.Αναστάστιος Κουρουπάκης, ο Δήμαρχος Σφακιών κ. Μανούσος Χιωτάκης, ο Αντιδήμαρχος Χανίων Ιωάννης Γιαννακάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.Στυλιανός Δημητρογιαννάκης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Αλικιανού κ. Παναγιώτης Στρατουδάκης, ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλικιανού κ.Βαρδής Δασκαλάκης, ο Πρόεδρος της Περιηγητικής Λέσχης  κ. Αντώνιος Δασκαλάκης, ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών συνταξιούχων Ν.Χανίων κ. Εμμανουήλ Νικολακάκης,  ενώ το τρισάγιο τέλεσε ο τοπικός Ιερέας  Αιδ/τος Εμμανουήλ Χατζηδάκης .

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, πέρα από την σύντομη αναφορά του στα γεγονότα εκείνων των ημερών, αναφέρθηκε και στις ενέργειες του Δήμου  για την αποκατάσταση της Ιστορικής Γέφυρας  του Κερίτη, οι οποίες πρόσφατα οδήγησαν στην υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης ανακατασκευή της, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε λιτή εκδήλωση στο Ιστορικό Αεροδρόμιο του Μάλεμε, με συνδιοργανωτές το Δήμο Πλατανιά, την Π.Ε.Χανίων και το Δήμο Χανίων, τελώντας μνημόσυνο στους πεσόντες ενώ υπήρχε η έπαρση των σημαιών και η κατάθεση στεφάνων.

Στην λιτή τελετή Μνήμης  παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Αντώνιος Παπαδεράκης, ο Δήμαρχος Χανίων κ.Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Δήμαρχος Σφακίων κ.Μανούσος Χιωτάκης, ο Δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου κ. Αντώνιος Περράκης, ο Δήμαρχος Κισσάμου κ. Γεώργιος Μυλωνάκης, ο Πρόεδρος του ΔΣ Αποκορώνου κ.Κοτσιφάκης. Επίσης οι Διοικητές της 1ης ΜΑΛ , του Πεδίου Βολής Κρήτης , της V Μεραρχίας Κρήτης, του Ναυστάθμου, της 115 Πτέρυγας Μάχης, της Π.Υ Χανιών και της Τροχαίας Χανίων.

Η επιμνημόσυνη δέηση τελέσθηκε χοροσταντούντος του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ.Δαμασκηνού

Σχετικά Άρθρα

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice

Η Πάτρα αποκτά ουσιαστική πρόσβαση στο Παναχαϊκό όρος

otavoice

Δ.Ραφήνας-Πικερμίου: Σύσκεψη για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

otavoice