OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Παλλήνης: Μεταξύ των 22 σχολείων στην Ευρώπη με την υψηλότερη ποιότητα ευρωπαϊκής διδασκαλίας, το 2ο Λύκειο Γέρακα

Μια πολύ σημαντική διάκριση απέσπασε το 2ο Λύκειο Γέρακα, το οποίο, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, αναδείχθηκε μεταξύ των 22 σχολείων από όλη την Ε.Ε., με τον πιο δημιουργικό και καινοτόμο τρόπο διδασκαλίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ευρωπαϊκές αξίες.

Στο 2ο Λύκειο Γέρακα, απονεμήθηκε το βραβείο Jan Amos Comenius 2020 για την υψηλής ποιότητας διδασκαλία σχετικά με την ΕΕ, για τις δράσεις του πολιτιστικού προγράμματος «Europa for citizens: Κατανοώντας την Ένωση, την Ιστορία και την Πολυμορφία της» αλλά και για τον σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό του, ως σχολείο.

Η βράβευση έγινε από τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτη Σχοινά και την Επίτροπο για την Καινοτομία, την Έρευνα, τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση και τη Νεολαία, Mariya Gabriel, στο πλαίσιο του σχετικού διαγωνισμού που προκήρυξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το βραβείο απονεμήθηκε σε 22 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από όλη την ΕΕ και συνοδεύεται από έπαθλο, ύψους 8.000 ευρώ, για το κάθε σχολείο.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος, συγχαίρει τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του 2ου Λυκείου Γέρακα και τονίζει ότι «η βράβευση σας ήρθε ως αποτέλεσμα της πολύ σημαντικής και οργανωμένης δουλειάς που γίνεται επί πολλά χρόνια, με αφοσίωση και όραμα. Αποδείξατε ακόμα ότι το δημόσιο σχολείο μπορεί να παρέχει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση. Καμαρώνουμε για το επίτευγμα σας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας, ως αρωγοί στην προσπάθεια σας, όπως και σε όλα τα σχολεία της πόλης, για να εξασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας θα γίνουν κοινωνοί των ευρωπαϊκών αξιών και θα συνδιαμορφώσουν αύριο, την «Ευρώπη των πολιτών» που οραματιζόμαστε».

Σχετικά Άρθρα

Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Δήμο Καβάλας

otavoice

Επίσκεψη Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης στον Δήμαρχο Κιλκίς

otavoice

Δ.Τρικκαίων: Σε Ξυνιάδα και Μουζάκι ο Ν. Σακκάς

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Τα συνεργεία του δήμου κάνουν δουλειά καθημερινά στην πόλη και στα χωριά μας»

otavoice

1 εκ.ευρώ για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας

otavoice

Δήμος Αγράφων: Άσκηση ετοιμότητας «ΛΟΓΓΙΤΣΙ 2024»

otavoice