Δήμος Κρωπίας: Προσωρινές πεζοδρομήσεις στο κέντρο της πόλης για τη στήριξη της εμπορικής αγοράς

Ο Δήμος Κρωπίας με αφορμή τον εορτασμό της Αναλήψεως του Κυρίου (Τετάρτη 27- Πέμπτη 28 Μαΐου 2020) προχωράει στην πρώτη εφαρμογή του μέτρου προσωρινών πεζοδρομήσεων στο κέντρο της πόλης του Κορωπίου για την στήριξη της εμπορικής αγοράς, της εστίασης και καφέ (Ν.4688/24.05.2020).
Το μέτρο της πεζοδρόμησης αφορά στην πρώτη αυτή εφαρμογή, το τμήμα της κεντρικής Λεωφόρου Β.Κωνσταντίνου από το ύψος της Οδού Αδριανού μέχρι την πλατεία υπολοχαγού Δημητρίου Παπαμιχάλη («Γκινιβέρδι») από τις 7 το απόγευμα έως αργά τη νύχτα, με ελεύθερη 5μετρη λωρίδα επι της κεντρικής Λεωφόρου για τη διέλευση των πεζών. Τα καταστήματα της λεωφόρου μπορούν να αναπτύξουν σε μεγαλύτερο μήκος πλέον τα τραπεζοκαθίσματα.
Γενικά τα καταστήματα εστίασης και καφέ θα παρέχουν υπηρεσίες όπως προβλέπει η νομοθεσία και τα λοιπά εμπορικά καταστήματα της πόλης μας καλούνται να συμμετέχουν με διευρυμένο ωράριο σε συνεργασία με την Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Κορωπίου (ΕΕΒΕΚ).
Φέτος δεν θα αναπτυχθούν πάγκοι μικροπωλητών, ούτε θα διοργανωθεί μουσικοχορευτική εκδήλωση όπως παραδοσιακά γινόταν.Σχολιάστε