OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Δελφών: Στο πρώην Γυμνάσιο Πολυδρόσου θα μεταστεγαστεί το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο

Π. Ταγκαλής: «Κάνουμε το χρέος μας απέναντι στο τόπο και τους πολίτες»

Την απόφαση να μεταστεγαστεί το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πολυδρόσου στο κτίριο του πρώην Γυμνασίου της Κοινότητας πήρε το απόγευμα της Τετάρτης (13/5) το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών. Η παραχώρηση του κτιρίου θα γίνει δωρεάν, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Δήμου για την παροχή βοήθειας σε όλες τις δομές που παρέχουν σημαντικές υπηρεσίες τις οποίες έχει ανάγκη η περιοχή, μία εκ των οποίων είναι και αυτή της Πυροσβεστικής.

Όπως αναφέρθηκε και στην εισήγηση του θέματος, από τον Αντιδήμαρχο κ. Ευάγγελο Κούσουλα, η παραχώρηση θα είναι δωρεάν για όσο χρονικό διάστημα λειτουργεί ο Πυροσβεστικός Σταθμός στην Πολύδροσο, ενώ στην περίπτωση που επαναλειτουργήσει το Γυμνάσιο, τότε ο Δήμος Δελφών θα μεριμνήσει ώστε να εξευρεθεί εναλλακτική θέση για τη δομή της Πυροσβεστικής, σε συνεργασία και συνεννόηση με τη Διοίκησή της. Πεποίθηση της Δημοτικής Αρχής είναι πως την εποχή που ζούμε, όπου τα ακραία καιρικά φαινόμενα γίνονται όλο και πιο συχνά, η στήριξη Υπηρεσιών που σχετίζονται με την προστασία του Περιβάλλοντος και της ανθρώπινης ζωής θα πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη, στο μέτρο των δυνατοτήτων που υπάρχουν.

Η εν λόγω απόφαση αναβαθμίζει τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των μαθητών του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου, αυξάνει τη δυναμική του Πυροσβεστικού κλιμακίου καθώς θα μπορεί να υποστηρίξει περισσότερο προσωπικό, θα δώσει τη δυνατότητα εκπαίδευσής του, θα καλύψει καλύτερα τις ανάγκες της Δημοτικής Ενότητας Παρνασσού και των ορεινών όγκων που την περιβάλλουν και θα εξασφαλίσει μεγαλύτερες προοπτικές για το μέλλον.

Η μεταστέγαση κρίνεται αναγκαία, έχει τη σύμφωνη γνώμη του Διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος του νομού Φωκίδας Πύραρχου κ. Αντωνίου Μίχα, ενώ τη σύμφωνη γνώμη τους με αντίστοιχες αποφάσεις εξέφρασαν το Τοπικό Συμβούλιο Πολυδρόσου (ομόφωνα) και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Δελφών. Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης πως το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Δελφών διαβίβασε σχετικό αίτημα του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Πολυδρόσου, σύμφωνα με το οποίο ζητείται η μεταφορά του Πυροσβεστικού Κλιμακίου με το οποίο συστεγάζεται σήμερα, καθώς η συνύπαρξή τους στον ίδιο χώρο δημιουργεί προβλήματα, αλλά και εγκυμονεί κινδύνους.

Ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, με δήλωσή του σημείωσε: «Το σύνολο των παραπάνω δεδομένων, τόσο αυτών που αφορούν την ανάγκη αναβάθμισης των συνθηκών των δύο σχολείων, όσο και αυτών που έχουν σχέση με την ανάγκη απομάκρυνσης του Σταθμού για λόγους ασφάλειας από το σημερινό κτίριο, αναβάθμισης των συνθηκών του και εξασφάλισης -για την Πολιτική Προστασία- μεγαλύτερης δυναμικής για την ευρύτερη περιοχή, οδήγησαν το Δήμο Δελφών στην απόφαση να παραχωρήσει προς χρήση από τη Δομή το πρώην Γυμνάσιο Πολυδρόσου. Σε συνέχεια εκείνης για τη στέγαση του αντίστοιχου Κλιμακίου στο πρώην δημοτικό σχολείο της Βίνιανης, αποδεικνύουμε στην πράξη πως είμαστε σημαντικός αρωγός ώστε πολύ σημαντικές υπηρεσίες, όχι μόνο να συνεχίζουν να παρέχονται στην περιοχή, αλλά να παρέχονται και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι χρέος μας να το πράξουμε απέναντι στον τόπο μας, είναι παράλληλα χρέος μας να δημιουργήσουμε τις βέλτιστες συνθήκες ασφάλειας για τους δημότες και τους επισκέπτες μας».

Σχετικά Άρθρα

ΠΔΕ: Ο Φ. Ζαϊμης στο 9ο Forum του Προγράμματος INTERREG EUROPE

otavoice

«Ο τόπος του κάποτε-Ήρωες στα σκουπίδια»: Νέα ξενάγηση στην Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

otavoice

Άγιος Δημήτριος: Συνέντευξη τύπου για την κλήση σε απολογία, 27 Δημοτικών Συμβούλων

otavoice

Δήμος Αιγιαλείας: Με λαμπρότητα οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου

otavoice

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης βράβευσε τον Άγγελο Τσιαμούρα

otavoice

Χρήστος Παππούς: Η ενεργειακή αυτονομία του Δήμου Φυλής στην VERDE TEC 2023

otavoice